ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Samsung Knox, η ασφάλεια πάνω από όλα

Samsung Knox, το επόμενο κεφάλαιο στην στρατηγική της Samsung, αλλά αυτό το ξέρετε ήδη. Οι Κορεάτες βάζουν στόχο τις εταιρείες και την ασφάλεια των δεδομένων για να δώσουν τέλος στον εφιάλτη του BYOD. Προσωπικό smartphone και δουλειά πάνε πακέτο με το Knox. Με το Knox ένα Samsung smartphone μπορεί να λειτουργήσει σαν δύο ξεχωριστά τηλέφωνα. Έχεις το κινητό σου αλλά έχεις και ένας ασφαλές smartphone με πρόσβαση σε όλες τις ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες του γραφείου. Αυτό είναι το πρόβλημα που λύνει το Knox και κάνει το τμήμα IT χαρούμενο.
SAMSUNG KNOX + SAMSUNG SAFE: ΕΤΑΙΡΙΚΟ EMAIL, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ SMARTPHONE
Είναι πολλοί αυτοί που έχουν το προσωπικό τους smartphone και δεν θέλουν ούτε να το αλλάξουν, ούτε να κουβαλάνε δεύτερο (εταιρικό) κινητό μαζί τους. Με το Knox η Samsung δημιουργεί ένα εικονικό περιβάλλον μέσα στο ίδιο το smartphone που όμως έχει το δικό του αποθηκευτικό χώρο και ασφάλεια ξεχωριστά από το υπόλοιπο λειτουργικό. Ό,τι υπάρχει μέσα στο Knox παραμένει μέσα στο Knox και είναι διαθέσιμο μόνο μέσα από το Knox. Η τρέλα του Bring Your Own Device (BYOD) έχει δύο θετικά: χαρούμενους εργαζόμενους με το smartphone που ξέρουν και αγαπούν, εταιρείες με λιγότερα έξοδα αφού δεν πληρώνουν για αγορά δεύτερου κινητού. Πάνω σε αυτή την νέα πραγματικότητα η Samsung δίνει λύση με το Knox που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ειδική έκδοση του Android. Όπως αναφέρει η εταιρεία, “το KNOX ενσωματώνει το Security Enhanced Android που έχει αναπτυχθεί από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ” και λειτουργεί στο “application layer” που σημαίνει ότι γι το Knox δεν έχει σημασία αν τρέχει σε Samsung Galaxy S3, Galaxy S4 ή Galaxy Note 8.0 ή άλλο Android smartphone.
  ΤΟ SAMSUNG KNOX ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ VRITUAL ΚΟΣΜΟ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ GALAXY S4
Με tap στο εικονίδιο και το Knox ανοίγει. Για να αποκαλύψει τα δικά του apps που λειτουργούν και τρέχουν κυριολεκτικά στον δικό τους κόσμο. Εταιρικό email, επαφές, ημερολόγιο, VPN, CRM και ό,τι άλλα apps απαιτεί το εταιρικό περιβάλλον τρέχουν μέσα από το εικονικό Android του Knox. Με το Knox η Samsung συνεχίζει αν χτίζει πάνω στο όραμα του Samsung SAFE. Advanced Microsoft Exchange ActiveSync features, On-device AES 256-bit encryption, VPN connectivity, Top-tier, multivendor Mobile Device Management support. Ο σκοπός είναι προφανής. Με ένα smartphone, που συνήθως έχει πληρώσει ο κάτοχος όχι η εταιρεία, το Samsung Knox μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και διασκέδαση στην ίδια συσκευή. Πριν περίπου δύο μήνες αντίπαλος ήταν το BlackBerry. Λίγο πριν από την επίσημη παρουσίαση του Samsung Galaxy S4, αντίπαλος είναι το iPhone και το Google. Η Samsung ανοίγεται πέρα από τους απλούς καταναλωτές και θέλει να μπει στην τεράστια αγορά των υπηρεσιών και των υπηρεσιών που αφορούν εταιρείες. Με την επεξεργαστική ισχύ του Galaxy S3, του Galaxy S4 και των σύγχρονων plablet και tablets λύσεις όπως το Knox τρέχουν εύκολα και απροβλημάτιστα στον δικό τους virtual κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια