ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες mobile APU από την AMD τρέλα..


Η AMD ανακοίνωσε τις νέες της mobile APU χαμηλής κατανάλωσης Richland, 11 μήνες μετά την οικογένεια των Trinity. Οι διαφορές δεν θα είναι μεγάλες, αφού οι Richland βασίζονται στην αρχιτεκτονική των Trinity.
Αξιοσημείωτες βελτιώσεις όμως θα υπάρχουν καταρχήν στον τομέα των γραφικών, αφού οι νέες APU θα ενσωματώνουν τη GPU Radeon HD 8000M, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία έχει 20 έως 40% υψηλότερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά.
Επιπρόσθετα, υπάρχουν βελτιώσεις όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, με αποτέλεσμα την αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας πάνω από μία ώρα κατά την παρακολούθηση βίντεο υψηλής ανάλυσης 720p.
Το κορυφαίο μοντέλο, A10-5750M, είναι τετραπύρηνο και από την AMD υποστηρίζουν πως έχει πάνω 50% υψηλότερη απόδοση στο 3DMark σε σχέση με τον Core i7 3520M, ενώ ακόμη και ο διπύρηνος A6-5350M έχει 20% υψηλότερη απόδοση από τον Core i7.
Οι νέοι επεξεργαστές έχουν βελτιώσεις στην υποστήριξη λειτουργιών τωνWindows 8, όπως το ξεκλείδωμα του υπολογιστή με αναγνώριση προσώπου,gesture controls, καθώς και μεταφορά του desktop μέσω WiFi σε συσκευή συμβατή με το πρότυπο DLNA. Το σύνολο των λειτουργιών πάντως θα υποστηρίζεται μόνο στα κορυφαία μοντέλα των οικογενειών A10 και A8.
Οι πρώτοι Richland με TDP μεταξύ 20 και 35 watt θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται στην αγορά από τον επόμενο μήνα σε mainstream μοντέλα, ενώ αυτοί με TDP 17 watt και κάτω που προορίζονται για πολύ λεπτά notebooks θα εμφανιστούν το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια