ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοβαρά προβλήματα παγκοσμίως από το outage της Microsoft, επιμένουν ότι έχει λυθεί το πρόβλημα


 Οι υπηρεσίες cloud της Microsoft έχουν αποκατασταθεί μετά από μια μεγάλη διακοπή που προκάλεσε εκτεταμένες διαταραχές σε κρίσιμες υποδομές και βιομηχανίες. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι πελάτες της στην περιοχή των Κεντρικών ΗΠΑ αντιμετώπιζαν πολλαπλά προβλήματα με τις υπηρεσίες Azure και τις εφαρμογές Microsoft 365.


«Ξεκινώντας περίπου από τις 21:56 UTC στις 18 Ιουλίου 2024, ένα υποσύνολο πελατών ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με πολλαπλές υπηρεσίες του Azure στην περιοχή των Κεντρικών ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αποτυχιών με τις λειτουργίες διαχείρισης υπηρεσιών και τη συνδεσιμότητα ή τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών», ανέφερε η Microsoft σε ανακοίνωσή της.

Η Microsoft μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την αιτία της διακοπής λειτουργίας: «Μια ροή εργασιών διαχείρισης συστοιχιών backend ανέπτυξε μια αλλαγή διαμόρφωσης με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί η πρόσβαση backend μεταξύ ενός υποσυνόλου συστοιχιών Azure Storage και υπολογιστικών πόρων στις Κεντρικές ΗΠΑ».

Η διακοπή είχε εκτεταμένες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της καθήλωσης εκατοντάδων πτήσεων από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η Delta Airlines και η United Airlines.

Η Frontier Airlines επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες κρατήσεων, το check-in και η πρόσβαση στις κάρτες επιβίβασης επηρεάστηκαν από τη διακοπή λειτουργίας της Microsoft, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Η εταιρεία ακύρωσε 147 πτήσεις και καθυστέρησε άλλες 212, ενώ η Allegiant Air και η Sun Country καθυστέρησαν το 45% και το 23% των πτήσεών τους αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια