ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Mozilla κυκλοφορεί τον Firefox 42 με προστασία από tracking


Ένα νέο χαρακτηριστικό πρόσθεσε η Mozilla στη έκδοση 42 του δημοφιλούς browser το οποίο προσφέρει προστασία στους χρήστες από τη αποστολή προσωπικών στοιχείων κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο.
Το Tracking Protection ενεργοποιείται όταν ο browser είναι στην κατάσταση Private Browsing. Το Tracking Protection αποτρέπει τα διάφορα scripts αν στέλνουν σε τρίτους τα στοιχεία των χρηστών. Αυτό σε μερικές περιπτώσεις έχει σαν αποτέλεσμα η σελίδα να μην εμφανίζεται κανονικά.

Ενώ το Private Browsing διασφαλίζει ότι το ιστορικό περιήγησης και τα cookies δεν αποστέλλονται σε διαφημιστές, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εταιρίες που αναλύουν το ιστορικό του χρήστη και γενικά σε όσους προσπαθούν να συλλέξουν τέτοια στοιχεία, κάποια ίσως τελικά αποστέλλονται.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με το Ghostery και το Privacy Badger και προς το παρόν λειτουργεί μόνο στην κατάσταση Private Browsing του Firefox. Ο Firefox 42 εισάγει επίσης το Κέντρο Ελέγχου και έναν βελτιωμένο Login Manager, αλλά και ένα εικονίδιο ήχου το οποίο εμφανίζεται όταν σε κάποια καρτέλα γίνεται αναπαραγωγή μουσικής, όπως ακριβώς λειτουργεί το αντίστοιχο χαρακτηριστικό στον Chrome.

Για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές που φέρνει ο Firefox στην έκδοση για 64-bit μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή την ιστοσελίδα. Για τις άλλες εκδόσεις του Firefox 42, για 32-bit Windows, Mac ή Linux θα βρείτε εδώ τις αλλαγές, ενώ για τον Firefox για Android, εδώ.

Ακολουθεί ένα ενημερωτικό video για τα νέα αυτά χαρακτηριστικά του Firefox 42

Δεν υπάρχουν σχόλια