ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To Gmail θα ειδοποιεί τους χρήστες για μη κρυπτογραφημένα μηνύματα


Η Google αναπτύσσει μηνύματα τα οποία θα εμφανίζονται όταν οι χρήστες θα λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς κρυπτογράφηση.
Μία κοινή μελέτη της Google, του πανεπιστημίου του Ιλινόις και του Μίσιγκαν, ανακάλυψε ότι η κρυπτογράφηση κερδίζει έδαφος αλλά και το ίδιο και οι προσπάθειές για την υπονόμευσή της

Εισβολείς έχουν βρει τρόπους να αλλάζουν τα μηνύματα ενώ αυτά είναι καθ οδόν για τον παραλήπτη και μπορεί να είναι επιβλαβή για τον παραλήπτη. Με τις ειδοποιήσεις αυτές η Google ελπίζει να βελτιώσει την ασφάλεια του χρήστη.

Πολλοί δημοφιλείς πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία HTTPS, αλλά ακόμα όχι όλοι και το Gmail θα προσπαθήσει να προειδοποιήσει τους χρήστες.

gmail graphic

"Για να ειδοποιούμε τους χρήστες για πιθανούς κινδύνους, αναπτύσσουμε προειδοποιήσεις για τους χρήστες του Gmail που θα εμφανίζονται όταν λαμβάνουν ένα μήνυμα από μία μη κρυπτογραφημένη σύνδεση. Αυτές οι ειδοποιήσεις θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται μέσα στους επόμενους μήνες".

"Όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συμπεριλαμβανομένου και του Gmail, εξαρτιόνται από την εμπιστοσύνη των χρηστών. Η συνεργασία με κορυφαίους ερευνητές θα μας βοηθήσει να κάνουμε το οικοσύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολύ πιο ασφαλές για όλους. Οι απειλές κατά της ασφάλειας δεν θα εκλείψουν αλλά μελέτες σαν κι αυτές θα επιτρέψουν στους παρόχους σε όλη τη βιομηχανία να τις καταπολεμήσουν με καλύτερη και ισχυρότερη προστασία σήμερα και στο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια