ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Sennheiser ανακοίνωσε τα εκπληκτικά Orpheus headphones των... €50.000

Η Sennheiser ανακοίνωσε τα εκπληκτικά Orpheus headphones των... €50.000Πριν από περίπου 25 χρόνια, η Sennheiser είχε ανακοινώσει ένα ζευγάρι ακουστικών με την ονομασία Orpheus HE90, που είχαν κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων -μόλις 300- και ήταν εξωφρενικά ακριβά (περίπου $16.000).
Σήμερα, η Γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τον διάδοχο τους, η εξέλιξη των οποίων κράτησε δέκα ολόκληρα χρόνια.
 Το νέο headset Orpheus (Sennheiser HE 1060/ HEV 1060 - ORPHEUS) είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό κατασκεύασμα, όπως και ο προκάτοχος τους, και προσφέρονται με τον δικό τους υψηλής ποιότητας “λαμπάτο” ενισχυτή, που είναι κατασκευασμένος από ένα μονοκόμματο τμήμα από μάρμαρο Carrara, από γυαλί καθώς και από ορειχάλκινες λεπτομέρειες –όπως τα περιστροφικά χειριστήρια- που είναι χρωμιωμένες. Την καρδιά του λαμπάτου ενισχυτή αποτελούν οκτώ καθοδικές λυχνίες, που βρίσκονται πάνω σε ειδική ανάρτηση και διαθέτουν πατενταρισμένο από γυαλί χαλαζία περίβλημα για προστασία από παρεμβολές, παραμορφώσεις και θόρυβο.

Ο λαμπάτος ενισχυτής διαθέτει οκτώ DACs, τέσσερα για κάθε κανάλι με στόχο την αύξηση της ακρίβειας και την μείωση της παραμόφωσης και του θορύβου.Επίσης διαθέτει οπτική και ομοαξονική είσοδο καθώς και USB.

Όσον αφορά στο ίδιο το headset, είναι τα πρώτα ηλεκτροστατικά ακουστικά με τον δικό τους Cool Class-A MOSFET ενισχυτή που βρίσκεται στο εσωτερικό καθενός από τα δύο ακουστικά. Ένας για κάθε πλευρά. Η ύπαρξη των δύο μικροσκοπικών ενισχυτών έχει ως αποτέλεσματα να εξαλείφονται οι απώλειες από τα καλώδια και να προσφέρει 200% υψηλότερη πιστότητα. Με απόκριση συχνοτήτων που ξεπερνάει το ανθρώπινο ακουστικό φάσμα αφού ξεκινάει από τα 8Hz και φτάνει τα 100KHz, και με ηχητική πίεση 100dB με αρμονική παραμόρφωση 0,01% στο 1KHz, οι οδηγοί εξασφαλίζουν ότι ο ιδιοκτήτης των ακουστικών μπορεί να απολαμβάνει ιδιαίτερα υψηλή, αν όχι την υψηλότερη πιστότητα ήχου από συσκευή του είδους.

Στην κατασκευή τους επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα πολύτιμα μέταλλα και κεραμικά υλικά (π.χ διαφράγματα με επικάλυψη πλατίνας 2,4 χιλιοστών, τρανζίστορς από επιχρυσωμένα κεραμικά υλικά, και επαργυρωμένα 99,9% OFC καλώδια). Το κόστος των νέων Sennheiser Orpheus είναι €50.000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια