ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαθέσιμη για κατέβασμα η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10

Η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 είναι γεγονός, και ήδη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη βρουν μέσα από το Windows Update με την επίσημη ονομασία "November Update", και αριθμό Version 1511 (Build 10586).
Οι αλλαγές που φέρνει η νέα αναβάθμιση είναι αρκετές, όπως στο μενού έναρξης με εμφάνιση περισσοτέρων tiles καθώς και με τη δυνατότητα να απενεργοποιηθεί η εμφάνιση «Προτεινόμενων εφαρμογών» μέσα από τις ρυθμίσεις στο Personalization. Τα μενού διαλόγων, έχουν πλέον (σχεδόν) μια ενιαία εμφάνιση ενώ επιστρέφει η δυνατότητα αλλαγής χρώματος στη μπάρα κάθε παραθύρου.

Μια νέα λειτουργία είναι αυτή του «Find my Device» η οποία όπως και στα smartphones, εντοπίζει τη θέση του υπολογιστή ή του tablet σας, και σε περίπτωση που αυτό κλαπεί ή χαθεί, δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να το εντοπίσει.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον, η Cortana μπορεί να αναγνωρίζει πλέον χειρόγραφες σημειώσεις, να "διαβάζει" διαφόρων ειδών εισιτήρια που έχετε λάβει στο e-mail σας και να σας ενημερώνει σχετικά με αυτά αλλά και να συγχρονίζει το ιστορικό κλήσεων και τα μηνύματα που έχετε στη Windows Phone συσκευή σας. Ακόμα αναλαμβάνει να περάσει τον υπολογιστή σας σε sleep mode όταν γνωρίζει ότι βρίσκεστε εκτός γραφείου.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Άλλες αλλαγές της νέας αναβάθμισης των Windows είναι οι εξής
  • Απευθείας ενεργοποίηση των Windows 10 με σειριακό αριθμό από Windows 7 ή Windows 8.1
  • 30% πιο γρήγορο boot συγκριτικά με τα Windows 7 στον ίδιο υπολογιστή
  • Επιστροφή του τρόπου κλεισίματος των εφαρμογών σε λειτουργία tablet όπως στα Windows 8.x
  • Το Skype ενσωματώνεται πλήρως στα Windows 10 μέσω τριών εφαρμογών, Video, Messaging και Phone
  • O Edge browser μπορεί να συγχρονίσει πλέον τους αγαπημένους συνδέσμους σας (favorites) ανάμεσα σε όλες τις Windows 10 συσκευές σας αλλά και τη reading list, εμφανίζοντας μια προεπισκόπηση της ιστοσελίδας μόλις περάσετε το ποντίκι πάνω από το tab.
  • Εγκατάσταση εφαρμογών σε tablets και άλλες συσκευές σε SD κάρτες χωρίς περιορισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια