ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η AMD ανακοίνωσε την τεχνολογία AMD XConnect μαζί με τις Razer και Intel

Η AMD ανακοίνωσε την τεχνολογία AMD XConnect μαζί με τις Razer και IntelΌπως είχαμε αναφέρει, η AMD εργαζόταν πάνω σε μία τυποποιημένη λύση για την προσαρμογή εξωτερικών καρτών γραφικών σε notebooks.
H αμερικάνικη εταιρεία, δεν άργησε να ανακοινώσει την τεχνολογία, και έτσι τώρα μπορούμε να μιλάμε για την τεχνολογία AMD XConnect, η οποία θα καθιστά ευκολότερο τον συνδυασμό μίας ισχυρής εξωτερικής κάρτας γραφικών AMD Radeon με ένα συμβατό notebook ή με κάποιο σύστημα 2-in-1 χρησιμοποιώντας το πρότυπο Thunderbolt 3.

H τεχνολογία AMD XConnect αποτελεί ένα νέο χαρακτηριστικό του Radeon Software Crimson Edition 16.3 και η σύνδεση, τις εξωτερικής κάρτας γραφικών (π.χ από την Radeon R9 300 Series) θα πραγματοποιείται μέσω του πρότυπου Thunderbolt 3. Ένα από τα πρώτα notebooks που υποστηρίζουν την τεχνολογία και μπορούν να δεχτούν εξωτερική κάρτα γραφικών, είναι το Razer Blade Stealth, το οποίο είναι συμβατό με την τεχνολογία AMD XConnect και διαθέτει το Razer Core, μία εξωτερική θήκη για GPUs, που μπορεί να εξοπλιστεί με Radeon R9 300 Series GPU.
H Intel συνεργάστηκε σε τεχνικό επίπεδο με το Radeon Technologies group της AMD, και οι νέες desktop κάρτες γραφικών Radeon έχουν επικυρωθεί για την συμβατότητα τους με το πρότυπο Thunderbolt 3, “το οποίο φέρνει την τεχνολογία Thunderbolt στο USB-C με ταχύτητες έως 40Gb/s, αποτελώντας μία μικρού μεγέθους θύρα που τα κάνει όλα” δήλωσε ο Jason Ziller, Director of Thunderbolt Marketing της Intel. Μπορείτε να βρείτε την λίστα με τις συμβατές GPUs εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια