ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτη επαφή με το Meizu PRO 5 Ubuntu Edition

Επισκεφτήκαμε το περίπτερο της Canonical στο Mobile World Congress για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τον καρπό της συνεργασίας της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την διανομή Ubuntu και της Meizu, που δεν είναι άλλος από το Meizu PRO 5 Ubuntu Edition.
Από άποψη hardware, το κινητό δεν διαφέρει σε κανένα σημείο από την Android-powered έκδοση του, και έτσι διαθέτει οθόνη τεχνολογίας AMOLED με διαγώνιο 5,7 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels και βασίζεται στο Samsung Exynos 7420 SoC που με την σειρά του ενσωματώνει dual quad-core επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας που φτάνει έως και στα 2,1GHz και συνοδεύεται από 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου.


Το Meizu PRO 5 Ubuntu Edition διαθέτει δύο υποδοχές για κάρτες SIM (dual SIM) και υποστηρίζει 4G LTE δίκτυα ενώ διαθέτει μπαταρία 3050mAh. Η συσκευή διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 5,0 Megapixels και η κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 21 Megapixels και συνοδεύεται από phase detection autofocus και από dual-tone LED flash.

Από άποψη λογισμικού, το Ubuntu δείχνει ιδιαίτερα ικανό και είναι gesture-oriented, με την εμπειρία να διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα γνωστά mobile λειτουργικά συστήματα. Δυστυχώς, τουλάχιστον στα μάτια μας, ήταν κάπως αργό και απαιτούνται να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόκριση, και η απόδοση σε συνολικό επίπεδο. To Meizu PRO 5 Ubuntu Edition θα κυκλοφορήσει σε λίγες αγορές με τιμή κοντά στα $369.

Δεν υπάρχουν σχόλια