ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sulon Q, το πρώτο ασύρματο VR και AR headset

Στην πρόσφατη εκδήλωση Capsaicin της AMD η Sulon Technologies αποκάλυψε την δική της πρόταση εικονικής αλλά και επαυξημένης πραγματικότητας. Πρόκειται για το Sulon Q, ένα headset που δεν απαιτεί από τον χρήστη να είναι συνδεδεμένος με καλώδια όσο το χρησιμοποιεί.

Το Sulon Q δεν προσφέρει μόνο εμπειρία εικονικής πραγματικότητας(Virtual Reality), αλλά και επαυξημένης πραγματικότητας(Augmented Reality) καθώς και spatial computing. Πρόκειται για το πρώτο headset το οποίο προσφέρει κάτι τέτοιο, χάρη στην σχεδίασή του η οποία δεν απαιτεί την σύνδεσή του σε ένα σύστημα, PC, κονσόλα ή οτιδήποτε άλλο. Και αυτό το καταφέρνει επειδή πολύ απλά ο υπολογιστής είναι ενσωματωμένος στο headset.



Το Sulon Q είναι λοιπόν ένα πλήρες PC με το hardware του και την απαραίτητη μπαταρία του, μιας και όπως αναφέρθηκε, όσο ο χρήστης το χρησιμοποιεί δεν είναι συνδεδεμένος με κάποιο ή κάποια καλώδια. Η υλοποίηση θυμίζει περισσότερο το Gear VR, όπου στην θέση του smartphone έχουμε ένα σαφέστατα ισχυρότερο σύστημα, παρά τα Oculus Rift και HTC Vive που θα πρέπει να παραμένουν συνδεδεμένα με το PC.

large.Sulon-Q-Headset-04.jpg.4333ae67af1

large.Sulon-Q-VR-headset-2.jpg.d3f97fc09

Ο κεντρικός επεξεργαστής του Sulon Q είναι ένας από τους καινούριους Carrizo, ο AMD FX-8800P, ο οποίος διαθέτει τέσσερις πυρήνες Excavator και Radeon R7 γραφικά με 512 stream processors αρχιτεκτονικής GCN. Επιπλέον το Sulon Q ενσωματώνει μια Sulon Spatial Processing Unit (SPU), ενώ αξιοποιείται πλήρως η GPU του  AMD FX-8800P μέσω Heterogeneous System Architecture (HAS). Η μνήμη του είναι 8GB τύπου DDR3, ενώ ως μονάδα αποθήκευσης χρησιμοποιείται ένας SSD των 256GB. Επιπλέον διαθέτει WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1, δύο USB 3.0 Type A, καθώς και Micro HDMI OUT. Η οθόνη του Sulon Q είναι τύπου OLED, ανάλυσης 2560x1440 pixels, με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και 110 μοίρες ορατό πεδίο. Υποστηρίζεται 3D spatial ήχος, επιτρέποντας στον χρήστη να νιώθει ότι οι ήχοι έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια