ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To Twitter συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής

Στις 21 Μαρτίου του 2006, το Twitter ήρθε στη ζωή. Από τότε 300 εκατομμύρια χρήστες το χρησιμοποιούν καθημερινά. Αλλά όπως και αρκετά δεκάχρονα παιδάκια, παρεξηγείται πολλές φορές. Με το επετειακό βιντεάκι που κυκλοφόρησε η εταιρία, το Twitter θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει μερικά θέματα.
 
Το διάρκειας δυόμιση λεπτών παίρνει τη μορφή ενός ευχαριστήριου σημειώματος προς όλους τους χρήστες παγκοσμίως και περιγράφει τη μοναδικότητα του μέσου αυτού. Κυρίως επικεντρώνεται στη δυνατότητα του Twitter να είναι μία πλατφόρμα ενημέρωσης για γεγονότα της τελευταίας στιγμής, όπως οι διαμαρτυρίες του αραβικού κόσμου το 2011, ή το τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία τον ίδιο χρόνο.

Επίσης δίνεται έμφαση σε κινήματα πολιτών όπως τα. #BringBackOurGirls, #blacklivesmatter, και το #LoveWins. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα viral videos και τα GIFs που εξαπλώθηκαν σε όλο το Twitter αστραπιαία. Όλο το ευχαριστήριο μήνυμα έχει συμπιεστεί σε 140 χαρακτήρες, το όριο χαρακτήρων των αναρτήσεων του Twitter. Αυτό ίσως μπορεί και να χαρακτηριστεί μία έμμεση απάντηση στις φήμες που ήθελαν το  μέσο να αυξάνει το όριο αυτό ακόμα και στους 10.000 χαρακτήρες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια