ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

CES: η Motorola αποκάλυψε το Backflip

Η Motorola ανακοίνωσε και επίσημα το Backflip, ένα ακόμα μοντέλο της που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα της Google. H παρουσίαση στην έκθεση έγινε μαζί με την AT&T, μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.
Το Motorola Backflip διαθέτει μια οθόνη 3,1" και ένα πληκτρολόγιο QWERTY. Το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του, ωστόσο, είναι ο τρόπος ανοίγματος του: το πληκτρολόγιο ανοίγει, σαν κοχύλι, από πίσω προς τα εμπρός. Και όταν δεν χρειάζεστε το πληκτρολόγιο, αυτό απλώς εξαφανίζεται πίσω από την οθόνη.
Το quadband μοντέλο της Motorola βασίζεται στο Android OS 1.5, πάνω στο οποίο θα "κουμπώνει" το περιβάλλον εργασίας Blur της εταιρείας. Αργότερα θα μπορεί το κινητό να αναβαθμιστεί με το Android OS 2.1, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργο Nexus One της Google.
Στα ενδότερα της συσκευής φωλιάζει ένας επεξεργαστής της Qualcomm στα 528MHz. Κατά τα άλλα είναι εξοπλισμένο με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή των 5MPixels με LED φλας και τα WLAN, HSUPA, UMTS, EDGE, ένα δέκτη GPS και το Bluetooth 2.0. Επιπλέον η μνήμη του θα μπορεί να διευρυνθεί με την χρήση καρτών μνήμης microSD (μέγιστου μεγέθους 32GB). Το Motorola Backflip θα κυκλοφορήσει αρχές του 2010, αρχικά αποκλειστικά στις ΗΠΑ από την AT&T. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να το δούμε στις αγορές της Ασίας, της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Η τιμή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια