ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Multitouch Nexus One

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ευρωπαϊκή έκδοση του νέου δημιουργήματος της Google, Nexus One, θα διαθέτει επιπλέον και την λειτουργία του multi-touch. Αν και η συσκευή σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τόσο του hardware, όσο και του λογισμικού της, θα μπορούσε να διαθέτει το χαρακτηριστικό αυτό, η Google επέλεξε να μην το παρέχει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατά πάσα πιθανότητα, η έλλειψη της συγκεκριμένης λειτουργίας από το Nexus One στις ΗΠΑ, έχει να κάνει με την κατοχύρωση από την Apple software patents για την χρήση του multi-touch, θέμα που στην ευρωπαϊκή αγορά δεν υφίσταται.
Σε σχετική ερώτηση που έγινε προς στέλεχος της Google στην CES 2010, η απάντηση ήταν η εξής: «Δεν υπάρχει θέμα Αμερικής εναντίον υπόλοιπου κόσμου. Πρόκειται για απόφαση η οποία είναι αποτέλεσμα του OEM μοντέλου. Προσωπικά δε μου αρέσει η χρήση κινητών με τα δύο χέρια... Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία.»
Πέρα από τις δηλώσεις πάντως και αναλογιζόμενοι και την παρόμοια περίπτωση του Motorola Milestone με το «ξαδερφάκι» του Droid, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να είναι οι Ευρωπαίοι κάτοχοι του κινητού, αυτοί που θα απολαύσουν ένα ακόμα σύγχρονο χαρακτηριστικό, που προσθέτει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και ευελιξία σε πολλές λειτουργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια