ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Samsung Μ5650 Lindy: «Κοινωνικό» και πολυμεσικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στους νέους και όσους αισθάνονται έτσι απευθύνεται η νέα γενιά κινητών αφού ξέρουμε ότι η κοινωνική δικτύωση αποτελεί την μόδα της εποχής κατανοώντας ότι βρίσκεται παντου, προσελκύοντας εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, με χαρακτηριστικόασφαλώς παράδειγμα αυτό του Facebook (υπολογίζεται ότι περίπου 2 εκατ. Έλληνες είναι χρήστες του). Οπότε είναι επόμενο συσκευές ευρείας διάδοσης όπως τα κινητά τηλέφωνα να υποστηρίζουν άμεση πρόσβαση στα δίκτυα αυτά, με στόχο κατά κύριο λόγο τους "new-generation" καταναλωτές. Ένα τέτοιο κινητό είναι το Corby S3650, το οποίο εσχάτως -και κάπως ξαφνικά- απέκτησε διάδοχο που ακούει στο όνομα Μ5650 Lindy. Η έκπληξη ήρθε πρόσφατα όταν η Samsung μάς αιφνιδίασε παρουσιάζοντάς το κατευθείαν στα καταστήματα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.
Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά
Το Μ5650 είναι ο «μεγάλος αδελφός» του Corby, μόνο κατ' όνομα, καθώς στην πράξη είναι ουσιαστικά «μια τρίχα» μεγαλύτερο και βαρύτερο από το πρώτο μοντέλο. Επίσης, ακολουθεί το μοδάτο στιλ και τη «φρεσκάδα» του Corby και βασίζεται επίσης στο γνωστό TouchWiz interface της Samsung, προσαρμοσμένο στις νεανικές απαιτήσεις. Βασικό χαρακτηριστικό του, επίσης στρογγυλεμένου, Lindy είναι η μεγάλη οθόνη αφής που δεσπόζει στην μπροστινή επιφάνεια.
MULTIMEDIA
Με έμφαση πάντα στην οθόνη, αξίζεινα προσθέσουμε ότι είναι ίδια με αυτήν του Corby, μια TFT αφής 2,8 ιντσών, 256Κ χρωμάτων και ανάλυσης QVGA. Αυτό που δεν είναι ίδιο είναι η κάμερα, η ανάλυση της οποίας έχει αυξηθεί στα 3.2 megapixels με αυτόματη εστίαση και φυσικά δυνατότητα εγγραφής βίντεο. Παράλληλα, υπάρχει multimedia player για να ακούτε μουσική και να βλέπετε βίντεο, καθώς και ραδιόφωνο FM με RDS. Η εσωτερική μνήμη είναι μικρή στα 50 GB, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάρτες microSD μέχρι 8 GB.
To "new-generation" TouchWiz interface φέρνει διάφορα «καλούδια», όπως εύκολο zoom με το ένα μας μόνο δάχτυλο, αλλά και το Smart Unlock που προσφέρει έξτρα ασφάλεια και λειτουργεί με τρεις τρόπους: απλό ξεκλείδωμα, ξεκλείδωμα και ταχεία κλήση, ή ξεκλείδωμα και εκτέλεση μιας εφαρμογής.
ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Η βασική φιλοσοφία του Lindy είναι ίδια με αυτήν του Corby και αφορά την εύκολη πρόσβαση -μέσω μικρών εφαρμογών widgets- που παρέχει στα πιο δημοφιλή sites κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Facebook, MySpace, YouTube, Flickr, Picasa, Friendster και Photobucket, για να «ανεβοκατεβάζετε» περιεχόμενο. Στον τομέα αυτόν, το Lindy τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από το Corby, αφού υποστηρίζει τις γρήγορες ταχύτητες του HSDPΑ. Επιπλέον, υποστηρίζει ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, στερεοφωνικό Bluetooth, SMS, MMS, e-mail και instant messaging

Δεν υπάρχουν σχόλια