ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξυπνo Lenovo κινητό με Android!

Η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, η κινεζική Lenovo, ανακοίνωσε ότι πλέον εισέρχεται και στην αγορά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, παρουσιάζοντας ένα λεπτό μοντέλο με οθόνη αφής που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google.
Η Lenovo ακολουθεί στα ίχνη άλλων κατασκευαστών Η/Υ όπως η αμερικανική Dell και η ταϊβανέζικη Acer, που επίσης μπήκαν στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Η νέα συσκευή “LePhone” της Lenovo θα κυκλοφορήσει φέτος αρχικά στην κινεζική αγορά.
Το μοντέλο, που παρουσιαστηκε στην μεγάλη διεθνή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, διαθέτει οθόνη 3,7 ιντσών, έχει πάχος μόλις 12 χιλιοστά και στηρίζεται στο τσιπ Snapdragon της Qualcom. Η εταιρία δεν αποκάλυψε ακόμα την τιμή του προϊόντος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Yang Yuanqing χαρακτήρισε τα κινητά τηλέφωνα φυσική επέκταση για τους κατασκευαστές PCs, καθώς, όπως είπε, «το κινητό Ίντερνετ αποτελεί την επόμενη μεγάλη ευκαιρία».
Η Lenovo επίσης παρουσίασε το νέο smartbook “Skylight”, καθώς και το “IdeaPad U1”, το οποίο χαρακτήρισε το πρώτο «υβριδικό» notebook στον κόσμο. Πρόκειται για ένα laptop που εύκολα μετατρέπεται σε ταμπλέτα. Διαθέτει δύο διαφορετικούς κεντρικούς επεξεργαστές και δύο ξεχωριστά λειτουργικά συστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια