ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Intel επενδύει στα..smartphones

Οριστικοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα η συμφωνία ανάμεσα στην Intel και την Infineon, με την πρώτη να εξαγοράζει το τμήμα ασύρματης τεχνολογίας της δεύτερης έναντι 1,4 δισ. δολαρίων. Η Intel θα καταβάλει το σύνολο των ποσού σε μετρητά και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο. Ποιος, όμως, είναι ο λόγος που οδήγησε την Intel σε αυτή την εξαγορά;
Οι φορητές συσκευές έχουν δύο βασικές λειτουργικές περιοχές στο εσωτερικό τους. Τον application processor και τον baseband processor. Ο πρώτος είναι το hardware που αποτελείται από τον επεξεργαστή, τη GPU, τη μνήμη και άλλα βασικά κομμάτια του εξοπλισμού - κάτι σαν το northbridge των υπολογιστών. Ο baseband processor είναι το τμήμα εκείνο που αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, να παραλάβει το αναλογικό σήμα από την κεραία και να το μεταφράσει σε σήμα που να καταλαβαίνει ο application processor.
Η Intel έχει ήδη την τεχνογνωσία για τον application processor, μέχρι σήμερα όμως δεν μπορούσε να κατασκευάσει baseband processors. Η εξαγορά της Infineon εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό κι έτσι η Intel συμπληρώνει το παζλ των φορητών συσκευών και μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί ευθέως τις πλατφόρμες της ARM.
Απο το bytheway.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια