ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τάχθηκε κατά της εισόδου της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο

«Τεχνολογία; Ούτε για τον Μουντάρι»Ο προπονητής της Γιουβέντους μίλησε σε εκδήλωση στην Πίζα και η συζήτηση με τους δημοσιογράφους κάποια στιγμή στράφηκε στην επικαιρότητα και στα δημοσιεύματα για επικείμενη χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.
«Δεν πρέπει να γίνει, είμαι αντίθετος. Είναι σουρεαλιστικό το να φτάσει το ποδόσφαιρο στο σημείο που θα αποφασίζει μια μηχανή και όχι ο άνθρωπος. Μια μονομαχία, μια επαφή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους δεν μπορεί να κριθεί από μια μηχανή. Για το οφσάιντ ναι, για τα άλλα όχι. Εχουν περάσει πέντε μέρες από το Γιουβέντους-Ρόμα, όλοι βλέπουν κάθε μέρα το βίντεο και ακόμη και τώρα, πέντε μέρες μετά, δεν μπορούν να αποφασίσουν αν ήταν ή όχι πέναλτι, αν ήταν ή όχι οφσάιντ. Μιλάμε για εκατοστά» είπε σχετικά ο Αλέγκρι, στον οποίο πάντως έγινε και ερώτηση για το γκολ του Μουντάρι το 2012 στο Μίλαν-Γιουβέντους, όταν ο ίδιος ήταν στον πάγκο των Ροσονέρι.
«Είμαι κατά της τεχνολογίας, είναι ξεκάθαρο. Στο γκολ του Μουντάρι η Μίλαν αποδέχθηκε την απόφαση. Αν δεν το κάναμε, δεν θα υπήρχε κανένα νόημα να συνεχίσουμε, θα ήταν σαν να λέμε ότι δεν πιστεύουμε σε τίποτα».
Ολοκληρώνοντας, ο Αλέγκρι μπορεί και να... διάβασε ήδη το μέλλον: «Στην Ιταλία έχουμε αυτή την κουλτούρα, θέλουμε να υποψιαζόμαστε τα πάντα. Ακόμη κι αν μπει η τεχνολογία, θα υπάρχουν υποψίες για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα χειρίζονται τα βίντεο».

Δεν υπάρχουν σχόλια