ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι περιμένουμε από την CES 2015;

Μια από τις δημοφιλέστερες διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας είναι η CES (Consumer Electronics Show) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Las Vegas. Έτσι, τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου 2015 και συγκεκριμένα από τις 6/1 μέχρι τις 9/1, τα τεχνολογικά βλέμματα θα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ και την CES 2015. Εκεί θα παραβρεθούν μερικοί (αν όχι όλοι) από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και φυσικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα παρουσιάσουν. 

Μπορεί ο καιρός να πλησιάζει, αλλά φαίνεται πως στη Samsung τρέχουν ακόμα τα σχέδια για το τι ακριβώς θα δούμε. O Kim Hyun-suk, στέλεχος της Samsung, δήλωσε πως φέτος δεν θα δούμε εκπλήξεις στην CES και κάπως έτσι μάλλον μας προϊδεάζει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε την παρουσίαση του Galaxy S6. Αντίθετα, θα δούμε το λειτουργικό Tizen σίγουρα, αλλά όχι σε κάποιο smartphone, αλλά σε τηλεόραση. Η συνέντευξη τύπου της Samsung θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου και θα επικεντρωθεί, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, στην «ανακάλυψη των τελευταίων καινοτομιών της Samsung που θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες και θα διαμορφώσουν το μέλλον». Από τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πάντως δεν αποκλείεται να δούμε τη νέα σειρά Galaxy Pro tablets, νέα wearables, όπως smartwatches ή fitness bands ή ακόμα και το Gear VR. 

Από την Ιαπωνία θα ταξιδέψει η Sony και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά θα παρουσίασει την νέα της ναυαρχίδα, Xperia Z4. Παλαιότερες φήμες ήθελαν την Sony να παρουσιάζει ταυτόχρονα τη σειρά Z4 ανανεωμένη και με την προσθήκη του Xperia Z4 Ultra, εκτός από τα Z4 και Z4 Compact. Πάντως, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για χρήση του SoC Snapdragon 810, τότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να δούμε τη σειρά Z4 στα καταστήματα, καθώς το συγκεκριμένο chip παρουσιάζει έλλειψη. Έμφαση στα wearables αναμένεται να δώσει και η Sony, είναι άλλωστε το νέο trend της αγοράς και όλες οι κατασκευάστριες προσπαθούν να αποκτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς, πριν να είναι αργά. 

Η LG, έχει ενημερώσει στην CES 2015 ότι θα δούμε το webOS 2.0, με το οποίο θα εξοπλιστούν οι καινούριες Smart TV της εταιρείας. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοσή του, το λειτουργικό είναι πιο απλό και πιο άμεσο, ενώ έχουν γίνει βελτιώσεις στον τομέα του UI. Στα πιο ενδιαφέροντα και στο χώρο των smartphones, ενδεχομένως θα αποκαλυφθεί το LG G Flex 2, το οποίο αναμένεται να είναι μια αρκετά σημαντική αναβάθμιση της πρώτης γενιάς G Flex. 

Η HTC θα παρουσιάσει το δικό της wearable, το οποίο όμως δεν θα είναι smartwatch, με πηγές από την HTC να σχολιάζουν ότι «θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με ότι υπάρχει στην αγορά». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η HTC συνεργάζεται με εταιρείες του χώρου που έχουν εμπειρία στην παρακολούθηση της σωματικής δραστηριότητας, οπότε κατά πάσα πιθανότητα να δούμε κάποιο εξελιγμένο fitness tracker ή κάτι παρεμφερές. 

Το παρόν θα δώσει μεταξύ άλλων και η Nvidia και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει θα παρουσιάσεις τις δικές της προτάσεις για τον χώρο των smartphones, αλλά και για τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φαίνεται ότι θα ανοίξει άλλη μια αγορά, αυτή των συστημάτων στα αυτοκίνητα, με την Apple να έχει παρουσιάσει το CarPlay και την Google να είναι έτοιμη να λανσάρει το Android Auto, αλλά και να ετοιμάζει το Android M με στόχο να ενσωματωθεί και στα αυτοκίνητα

Δεν υπάρχουν σχόλια