ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραγδαία αύξηση της ζήτησης για 4K/UHD TVs προβλέπουν οι αναλυτές



Η αγορά τηλεοράσεων αναμένεται να δει αύξηση της τάξης του 3% φέτος, με παράλληλη μείωση των εσόδων της λόγω των χαμηλότερων τιμών, αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού. Παράλληλα η ζήτηση για Ultra HD τηλεοράσεις αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με το συνολικό αριθμό 4K τηλεοράσεων να υπερβεί τα 100 εκατομμύρια μονάδες το 2018, οπότε και θα αντιπροσωπεύουν το 38% της αγοράς.
Συνολικά για το 2014 αναμένεται να διακινηθούν περίπου 11,6 εκατομμύρια 4K TVs, μια αύξηση της τάξης του 700% σε σχέση με το 2013, με την Κίνα να είναι η αγορά που απορροφάει το 70% της παγκόσμιας ζήτησης. Στην Δυτική Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική, οι τηλεοράσεις Ultra HD αποτελούν το 10% και 8% αντίστοιχα των συνολικών πωλήσεων τηλεοράσεων. Τα νούμερα αυτά προέρχονται από την εταιρία έρευνας αγοράς, Futuresource Consulting και έρχονται σε μεγάλο βαθμό να επιβεβαιώσουν τα αντίστοιχα νούμερα που είχαμε δει στις αρχές του μήνα από την εταιρία DisplaySearch. Μάλιστα τα νούμερα της Futuresource Consulting, όσον αφορά τις πωλήσεις των 4Κ τηλεοράσεων, δείχνουν πιο αισιόδοξα από αυτά της DisplaySearch, η οποία μιλούσε για αύξηση της τάξης του 500% για το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2013.

Γενικότερα όσον αφορά τις πωλήσεις HD τηλεοράσεων, η Futuresource Consulting αναφέρει ότι αυτή αυξήθηκε το πρώτο μισό του έτους, χάρη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ενώ θετική ήταν η εικόνα και για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Στην Ευρώπη προβλέπεται ότι ο αριθμός τηλεοράσεων που πουλήθηκαν φέτος θα υπερβεί τις 57 εκατομμύρια μονάδες, με την αγορά ειδικότερα της Δυτικής Ευρώπης να παρουσιάζει μια ελαφριά αύξηση και αυτή της Ανατολικής να παραμένει σταθερή.

Όσον αφορά τις άλλες αγορές, στην Βόρεια Αμερική ο αριθμός των HD τηλεοράσεων που διακινήθηκαν φέτος, υπολογίζεται να είναι 40 εκατομμύρια μονάδες, στην Λατινική Αμερική τα 32 εκατομμύρια μονάδες, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξης του 17% και στην αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού τις 88 εκατομμύρια μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια