ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 2015 ίσως να δούμε αύξηση στις τιμές των μητρικών



Το 2014 ήταν χρονιά έντονου ανταγωνισμού ανάμεσα στους κατασκευαστές μητρικών με αρκετές προωθητικές ενέργειες και μειώσεις τιμών σε μια προσπάθεια να κερδηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Το 2015 ίσως να είναι διαφορετικό.
Σύμφωνα με το Digitimes οι μεγάλοι κατασκευαστές μητρικών αναμένεται να αλλάξουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα την επόμενη χρονιά. Έτσι την θέση του έντονου ανταγωνισμού για το ποιος θα καταφέρει να αυξήσει τον αριθμό των μητρικών που θα διαθέσει στην αγορά και κατ' επέκταση να αυξήσει το μερίδιό του σε αυτήν, την νέα χρονιά οι κατασκευαστές θα επικεντρώσουν κυρίως στις ποιο ακριβές και κερδοφόρες κατηγορίες, προσπαθώντας να μειώσουν τα έξοδά τους και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Αυτό οφείλεται κυρίως στον έντονο ανταγωνισμό από την ASUS η οποία σε μια προσπάθεια να κρατήσει την κορυφή, μείωσε σημαντικά τις τιμές της, ασκώντας μεγάλη πίεση στις άλλες εταιρίες. Φέτος αναμένεται να διακινήσει 22 εκατομμύρια μητρικές και δεδομένης της στασιμότητας της αγοράς μητρικών, η αύξηση των πωλήσεών της θα έρθει εις βάρος των άλλων κατασκευαστών. Η MSI η ECS, αλλά κυρίως η ASRock αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά από τις επιθετικές κινήσεις στην αγορά της ASUS, ενώ και η Gigabyte που βρίσκεται στην δεύτερη θέση των κατασκευαστών, έχει πλέον στρέψει την προσοχή της σε ποιο ακριβές κατηγορίες μητρικών σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα κέρδη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια