ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Google εργάζεται πάνω σε ένα “Google Now” που θα λειτουργεί και offline

Το ερευνητικό τμήμα της Google εργάζεται πάνω σε ένα νέο personalised σύστημα φωνητικών εντολών, όπως επίσης και υπαγόρευσης, το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά στη συσκευή σας και όχι με χρήση online πόρων, χωρίς μάλιστα να καταλαμβάνει πολύ χώρο σ’ αυτήν.
google-now-voice-search
Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποίησε περίπου 2.000 ώρες ανώνυμου voice search trafficτης Google και πάνω από 100 εκατομμύρια “λόγια”, προσθέτοντας μάλιστα “θόρυβο” από το Youtube ώστε να μιμηθεί πραγματικές συνθήκες ομιλίας.
Εφαρμόζοντας μία σειρά πολύπλοκων μοντέλου υπολογισμού και συμπίεσης, η ομάδα έχει καταλήξει σε ένα local φωνητικό σύστημα που τρέχει κατά μέσο όρο επτά φορές ταχύτερα απ’ ό,τι σε πραγματικό χρόνο σε ένα Nexus 5 απαιτώντας μόνο 20.3MB αποθηκευτικό χώρο.
Όπως οι φωνητικές εντολές του Google Now, μπορεί να διαχειριστεί κύρια ονόματα και άλλες πληροφορίες για tasks της συσκευής, όπως το να στείλει email σε μία επαφή, ενώ οι οδηγίες μπορoύν να καταγραφούν, να αποθηκευτούν και στη συνέχεια να σας επιτρέψουν να τις διαχειριστείτε όταν βρεθείτε και πάλι online.
Τα συμπεράσματα από τη μελέτη της Google πάνω στο νέο σύστημα θα παρουσιαστούν στο 41ο Διεθνές Συνέδριο για την Ακουστική, το Λόγο και την Επεξεργασία Σήματος, που ξεκινά στις 20 Μαρτίου, ενώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και στο συγκεκριμένο paper.

Δεν υπάρχουν σχόλια