ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΘΑ δούμε σκληρούς δίσκους 100TB μέχρι το 2025

Σύμφωνα με το roadmap, θα είμαστε σε θέση να αγοράσουμε ένα σκληρό δίσκο χωρητικότητας 100TB μέχρι το 2025. Άλλοι κατασκευαστές σκληρών δίσκων, όπως η WD (Western Digital) έχουν αναφερθεί σε μοντέλα σκληρών δίσκων χωρητικότητας έως και 40TB μέχρι το 2025, χάρη στη τεχνολογία MAMR (Microwave Assisted Magnetic Recording). Από ότι φαίνεται και από το roadmap, η Seagate είναι περισσότερο αισιόδοξη για το μέλλον της δικής της τεχνολογίας HDMR (Heated Dot Magnetic Recording), η οποία αποτελεί εξέλιξη της HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording).
H Seagate ευελπιστεί ότι θα κυκλοφορήσει σκληρούς δίσκους τεχνολογίας HAMR μέχρι το 2020, και εργαζόμενη πάνω στην εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας μέχρι το 2022 ευελπιστεί να έχει φέρει στην αγορά σκληρούς δίσκους 36TB.
Μέχρι το 2024, και σύμφωνα με το roadmap της εταιρείας θα δούμε σκληρούς δίσκους 48TB και από το 2025 και μετά σκοπεύσει να διοχετεύσει στην αγορά μοντέλα χωρητικότητας 100TB. Η τεχνολογία HAMR σύμφωνα με τη Seagate θα επιτρέψει κάθε δυόμιση χρόνια διπλάσια ανάπτυξη στο «areal density». Η σημερινή τεχνολογία PMR (Perpendicular Magnetic Recording)  φαίνεται πως θα εκλείψει στο μέλλον, ενώ οι σκληροί δίσκοι από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να αποτελούν την καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν το χαμηλότερο κόστος ανά GB.

Δεν υπάρχουν σχόλια