ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AI της Google θα λύσει τα κοινωνικά μας προβλήματα

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα καθημερινά πλέον. Υπάρχουν φόβοι απώλειας θέσης εργασιών από αυτήν, φόβοι πως κάποια στιγμή θα εναντιωθεί στους ανθρώπους, πως θα εκμεταλλευτεί τα δεδομένα μας και πολλά ακόμα. Η Google λοιπόν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος ονόματι AI for Social Good, που σκοπό έχει να προσθέσει μία θετική χροιά στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο Jeff Dean της Google πρόσφερε παραδείγματα θετικής προσφοράς της AI, όπως η εύρεση εξωπλανητών από 40 δισεκατομμύρια data points των 200.000 αστέρων που εντόπισε το Kepler μέσα σε 4 χρόνια. Η εκμάθηση μηχανής της Google μάλιστα βελτίωσε τις δυνατότητες του Kepler, επιτρέποντας την εύρεση ακόμα περισσότερων εξωπλανητών ανάμεσα στους 3.000+ που εντόπισε το Kepler. Έτσι, ο Dean θέλησε να επιδείξει πως οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βελτιώσουν τις ανθρώπινες ικανότητες αντί να τις αντικαταστήσουν.
Με το νέο πρόγραμμα, η Google θα βάλει την τεχνητή νοημοσύνη της να βρει λύσεις σε ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, ενώ δόθηκε έμφαση στη θέληση να γίνει η ανάπτυξη της AI υπεύθυνα και προσεκτικά, σύμφωνα με τις 7 αρχές και την επίσημη άρνηση της εξερεύνησης εφαρμογών AI που μπορεί να προκαλέσουν κακό. Το AI for Social Good πρόγραμμα θα προσπαθήσει να βρει λύσεις για τη διατήρηση της άγριας ζωής, της εύρεσης εργασίας, της πρόβλεψης φυσικών καταστροφών την πρόληψη σε θέματα υγείας και πολλά ακόμα. Προς αυτό το σκοπό, η Google ζητάει βοήθεια από την ακαδημαϊκή κοινότητα και είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει το ποσό των $25 εκατομμυρίων. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την άνοιξη του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια