ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πίνακας που δημιούργησε η Τεχνητή Νοημοσύνη πωλήθηκε σε δημοπρασία

Ένας πίνακας που ζωγράφισε αλγόριθμος Τεχνητής Νοημοσύνης κατάφερε να πωληθεί σε δημοπρασία του Οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη σε τιμή $432.000, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις ότι θα έπιανε $7000-10000!
Ο πίνακας ονομάζεται "Portrait of Edmond Belamy" και έχει δημιουργηθεί εξολοκλήρου από Τεχνητή Νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από την ομάδα Obvious. Ο αλγόριθμος ονομάζεται GANs (Generative Adversarial Networks) και εκπαιδεύτηκε με 15.000 πορτραίτα από τον 14ο μέχρι τον 20ο αιώνα.
Ο αλγόριθμος χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το Generator χρησιμοποιήθηκε για να κατανοήσει τη φύση αυτών των έργων τέχνης και να αρχίσει να δημιουργεί τα δικά του, ενώ το Discriminator αφιερώθηκε στο να ξεκαθαρίσει τις διαφορές μεταξύ των έργων τέχνης που δημιουργούν οι άνθρωποι και αυτών που δημιουργεί το Generator. Αυτή η διαδικασία εκτελέστηκε μέχρις ότου το Discriminator δεν μπορούσε να εντοπίσει κάποια διαφορά!
Το "Portrait of Edmond Belamy" είναι ένα από τα 11 πορτραίτα που δημιούργησε η Τεχνητή Νοημοσύνη. Τα υπόλοιπα πωλούνται από την Obvious έναντι €10.000 το κομμάτι μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους, αν και μετά από τη δημοπρασία ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούν την τιμολογιακή πολιτική του

Δεν υπάρχουν σχόλια