ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Facebook ανησυχεί μήπως οι servers του καταρρεύσουν

Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τον φόρτο που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι ψηφιακές υποδομές, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη αναγκάζονται να μένουν στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Το Facebook δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας με θέμα την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν εξαιτίας του κοροναϊού, ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν οι φωνητικές κλήσεις στην Ιταλία, τόσο στο Messenger, όσο και στο WhatsApp. Αυτή η αύξηση όμως παρατηρήθηκε και σε άλλες χώρες, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να παραμείνουν σε επαφή με τους αγαπημένους τους. 

Τώρα που όλο και περισσότεροι μένουν στα σπίτια τους, έχει υπάρξει μια γιγάντια άνοδος της δραστηριότητας των servers του Facebook. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αύξησε τη χωρητικότητα των υποδομών και των server του, σημειώνοντας ότι διπλασιάστηκε η χωρητικότητα των server του WhatsApp. 

Ο Mark Zuckerberg δήλωσε στον Τύπο: "Δεν πρόκειται για γενικευμένη έξαρση της χρήσης στην πλειονότητα των χωρών του πλανήτη ακόμα. Αλλά αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πραγματικά χρειάζεται να σιγουρευτούμε ότι θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι αφορά στις υποδομές μας, να είμαστε σίγουρα ότι τα υποσυστήματα δεν θα 'λιώσουν'. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αρκετά μικρότερη από την κορύφωση που παρατηρείται την Πρωτοχρονιά. Φροντίζουμε, όμως, να είμαστε σίγουροι ότι θα διαχειριστούμε την κατάσταση και αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε"

Δεν υπάρχουν σχόλια