ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung θα κατασκευάσει επεξεργαστή για λογαριασμό της Google

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει φουντώσει η γκρίνια απέναντι στη Samsung για την πάγια τακτική της να χρησιμοποιεί τους δικούς της επεξεργαστές Exynos στις ναυαρχίδες που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο πλην ΗΠΑ. Ορισμένοι, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να μπουν στη διαδικασία online συλλογής υπογραφών με σκοπό να πιέσουν την εταιρεία να εγκαταλείψει τους επεξεργαστές της για χάριν αυτών της Qualcomm.
Πολύ δύσκολα θα εισακουστεί το αίτημα αυτών των χρηστών, μιας και η Samsung όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να τα παρατήσει, αλλά λέγεται ότι έχει κλείσει συμφωνία με τη Google έτσι ώστε να κατασκευάσει έναν custom επεξεργαστή Exynos για λογαριασμό της τελευταίας. Άλλωστε, η Samsung εκτιμά ότι η απόδοση των επεξεργαστών της θα είναι σημαντικά καλύτερη στη νέα γενιά τους, διότι θα χρησιμοποιήσει stock πυρήνες της ARM (όχι Mongoose) για τη CPU και mobile επεξεργαστή γραφικών AMD Radeon (αντί ARM Mali GPU).
Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τη Google, το νέο custom Exynos SoC λέγεται ότι θα κατασκευαστεί με τη διαδικασία LPE σε κλίμακα 5nm και θα περιλαμβάνει octa-core CPU με 2x πυρήνες Cortex-A78 + 2x πυρήνες Cortex-A76 + 4x πυρήνες Cortex-A55, επεξεργαστή γραφικών ARM Mali MP20 (θα αφήσει τον Radeon για άλλη φουρνιά), ενώ η Google θα ενσωματώσει τον δικό της επεξεργαστή εικόνας (Visual Core ISP) και τη δική της μονάδα επεξεργασίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη (NPU).
Δεν έχει γίνει γνωστό που θα χρησιμοποιηθεί αυτός ο custom επεξεργαστής, αλλά τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει μάλλον ένα μελλοντικό Pixel smartphone.

Δεν υπάρχουν σχόλια