Όταν η ηλιθιότητα περισσεύει ή ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο
Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση που μας υποχρεώνει ο covid 19. Τρόποι διδασκαλίας που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστοι στο διδακτικό προσωπικό, επιστρατεύονται προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει η νόσος. Πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν ξεκινήσει την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, καθώς η τεχνολογία φαντάζει πλέον ως η μόνη διέξοδος, όπως και η Νομική Θεσσαλονίκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στην οποία φοιτά η αδερφή μου.
Δυστυχώς όμως κάποιοι ανεγκέφαλοι, γιατί δεν ξέρω πως να τους χαρακτηρίσω αλλιώς, θεωρούν ότι το να μπεις στο διαδικτυακό μάθημα και να βάλεις κλαρίνα, ναι κλαρίνα, είναι μαγκιά, είναι εξυπνάδα. Τι άλλο να σκεφθώ, όταν ενοχλείς τον άλλον που θέλει να παρακολουθήσει, που έχει το άγχος να τελειώσει για να βγει σε αυτήν την καταραμένη αγορά εργασίας της Ελλάδας, να βγάλει με αξιοπρέπεια το ψωμί του.
Από την άλλη μεριά, έχεις και τους καθηγητές οι οποίοι δεν γνωρίζουν πως να τους αποκλείσουν. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό, είναι απαράδεκτο να μην επιμορφώνονται πάνω στη χρήση βασικών εργαλείων που θα τους βοηθήσουν στη δουλειά τους. Σαν techmaniacs.gr πάντως, έχουμε βάλει στόχο να φέρουμε την τεχνολογία πιο κοντά στον Έλληνα, να τον κάνουμε να την αγαπήσει και υποσχόμαστε ότι θα συμβάλλουμε στο έπακρο. Αλλά δεν μπορείς να μην συγχύζεσαι όταν βλέπεις τέτοια πράγματα.
Δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Η ηλιθιότητα απλά περισσεύει.
Δεν υπάρχουν σχόλια