ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Το Μετασύμπαν είναι το Μέλλον»: Όλοι θα δουλεύουν από το σπίτι με άβαταρ, λέει ο Μπιλ Γκέιτς


 Η Microsoft εργάζεται για τη δημιουργία ενός μετασύμπαντος (metaverse) όπου οι χρήστες θα μπορούν να συμμετέχουν σε επαγγελματικές συναντήσεις με προσωποποιημένα άβαταρ, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας
.

Σε μια νέα δημοσίευση στο μπλογκ του, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς παρουσίασε το μέλλον της τηλεργασίας και πώς θα μπορούσε να αλλάξει μορφή με την άνοδο του μετασύμπαντος.
Με την πανδημία κορονοϊού, η παρουσία στον χώρο εργασίας και η ίδια η διαδικασία έχει μεταμορφωθεί.
Ολοένα και περισσότερες εταιρείες, αν και στο παρελθόν δεν έδιναν αυτού του είδους την ευελιξία στους υπαλλήλους τους, τώρα επιλέγουν να εργάζονται από απόσταση.
«Μέσα στα επόμενα 2 – 3 χρόνια, προβλέπω ότι οι περισσότερες τηλεδιασκέψεις θα προχωρήσουν από τις κάμερες 2D στο μετασύμπαν. […] έναν τρισδιάστατο χώρο με ψηφιακά άβαταρ» είπε ο Μπιλ Γκέιτς.
«Μέσα στο σαλόνι σου δεν πρόκειται να έχει μια απρογραμμάτιστη συζήτηση με έναν συνάδελφό σου σχετικά με το τελευταίο επαγγελματικό meeting, αλλά το μετασύμπαν θα δίνει την ευκαιρία η συγκεκριμένη εμπειρία να αναπαράγεται στο σπίτι, με τους ανθρώπους να συναντώνται με τη μορφή 3D άβαταρ σε ένα ψηφιακό χώρο, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι μαζί.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Microsoft εργάζεται ήδη στη δημιουργία ενός τέτοιου εργασιακού μετασύμπαντος, όπου οι χρήστες θα είναι σε θέση να συμμετέχουν σε επαγγελματικές συναντήσεις με προσωποποιημένα άβαταρ, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία.
Στις αρχές Νοέμβρη, η εταιρεία ανακοίνωσε το σχέδιό της να εξοπλίσει με εργαλεία εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στην υπηρεσία τηλεδιάσκεψης Teams της Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια