ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προγράμματα για το laptop για να κάνετε οικονομία τη νέα χρονιά

 


Η περίοδος που έπεται των Χριστουγέννων λέγεται πως είναι από τις δυσκολότερες του χρόνου και δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας περί τούτου. Δεν είναι, βλέπετε, μόνο το ψυχολογικό μέρος με τη μαγεία των εορτών να αποτελεί παρελθόν, αλλά και το πρακτικό, αφού το μεγαλύτερο μέρος μισθού και δώρου έχει κάνει «φτερά» για ψώνια, εξόδους, τραπέζια και δώρα.

Αυτή τη φορά, όμως, η τέλεια πρόταση για να… ρεφάρει κανείς σε χρόνο μηδέν είναι εδώ! Ο λόγος για τα προγράμματα που θα βοηθήσουν να βάλετε σε τάξη τα οικονομικά σας και να γλιτώσετε χρήματα απ’ όπου μπορείτε! Είναι πανεύκολα στη χρήση, τρέχουν σε όλα τα laptops και μπορούν σε ωφελήσουν τον χρήστη από την πρώτη κιόλας μέρα.

Edge

Εικόνα

Γλιτώνει κανείς λεφτά με έναν browser; Κι όμως, με τον Edge, ναι! Ο Edge μπορεί να είναι ο διάδοχος του Internet Explorer, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τον γηραιό προκάτοχό του. O βασισμένος στο Chromium browser είναι ταχύτατος, αξιόπιστος, πανάλαφρος και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα χαρακτηριστικά από τη Microsoft. Ένα από αυτά είναι και η υποστήριξη κουπονιών. Πρόκειται για μία αυτόματη λειτουργία που εντοπίζει τυχόν κουπόνια (εκπτωτικούς κωδικούς σαν να λέμε) σε sites που επισκέπτεσαι. Πρακτικά δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε περισσότερο, από ένα «κλικ» στο σχετικό εικονίδιο που εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων κάθε φορά που βρίσκεστε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ο Edge θα σου δείξει ό,τι έχει βρει κι εσείς μπορείτε απλά να αποφασίσετε αν κάτι απ’ όλα αυτά σας κάνει. Δεν θα σας χαλάσει αν, από το πουθενά, κερδίσετε μια μικρή - ή μεγάλη - αναπάντεχη έκπτωση σε κάποια αγορά, έτσι;

YNAB

Εικόνα

Αν θέλετε να κάνετε οικονομία, θα πρέπει να περιορίσετε τα έξοδά. Με λίγα λόγια, να έχετε συγκεκριμένο προϋπολογισμό για τον κάθε μήνα, τηρώντας τον ευλαβικά, δίχως να ξεφεύγετε. Το YNAB (από τα αρχικά του You Need A Budget) είναι ένα app που σας βάλει στον σωστό δρόμο. Σύμφωνοι, δεν είναι φθηνό, αφού η ετήσια συνδρομή του κοστίζει περί τα €85,99, όμως, τουλάχιστον, θα έχετε ένα μήνα για να το δοκιμάσετε δωρεάν. Οι δημιουργοί του λένε ότι οι χρήστες του γλιτώνουν κατά μέσο όρο $600 τους πρώτους δύο μήνες και πάνω από $6.000 τον πρώτο χρόνο, ισχυρισμός που, όσο να ‘ναι, δεν περνά απαρατήρητος. Με το YNAB θα ρυθμίσετε το budget σας, έχοντας ανά πάσα στιγμή πληροφορίες για το πώς τα πάτε και πού θα πρέπει να εστιάσετε. Βάλτε στόχους, δείτε τις εκθέσεις προόδου και αν κάπου τα βρείτε σκούρα, λάβετε υποστήριξη μέσω των πάνω από 100 Q&A sessions που διοργανώνονται την εβδομάδα.

Dashlane

Εικόνα

Κάπου εδώ θα αναρωτιέστε τι δουλειά έχει ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών σε μία λίστα εφαρμογών που θα τονώσουν τα οικονομικά σας, ειδικά, μάλιστα, όταν αυτό απαιτεί ετήσια συνδρομή. Μα, θα σας προστατέψει από τα χειρότερα, διατηρώντας ασφαλείς τους λογαριασμούς σας σε τράπεζες, καταστήματα και λοιπές πλατφόρμες και εξασφαλίζοντας πως ουδείς τρίτος θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Σκεφτείτε το αλλιώς: σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και άγνωστοι μπουν στον λογαριασμό σας σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή μία υπηρεσία τύπου PayPal, το κόστος της ζημιάς που θα έχετε να αντιμετωπίσετε θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τη συνδρομή του Dashlane (μόλις $39,99). Επιπρόσθετα, το τελευταίο θα αναλάβει να παρακολουθεί μέχρι και το dark web, ενημερώνοντάς σας αν βρει τυχόντα στοιχεία εκεί. Σταματήστε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε παντού τον ίδιο συνδυασμό username/κωδικού και φερθείτε υπεύθυνα. Η τσέπη σας θα σας ευγνωμονεί.

Goodbudget Budget Planner

Εικόνα

Λίγο πιο πάνω ήταν το YNAB. Αν ψάχνετε, όμως, κάτι φθηνότερο, αλλά σε γενικές γραμμές εξίσου αποτελεσματικό, υπάρχει και το Goodbudget. Με το κόστος της ετήσιας συνδρομής του να βρίσκεται στα €49,99 αποτελεί μία πάρα πολύ καλή επιλογή για να διαχειρίζεστε τον προϋπολογισμό σας, να παρακολουθείτε τα χρέη και τις υποχρεώσεις σας και γενικώς να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας. Η δε λειτουργία του βασίζεται στο σύστημα φακέλων (envelope budgeting system). Υποστηρίζει συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ πολλαπλών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, tablets και smartphones, επιτρέποντάς σας έτσι να το μοιράζεστε με τα άλλα μέλη του νοικοκυριού. Διαθέτει cloud λειτουργίες και δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων σε CSV, ενώ προσφέρει έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό από εκθέσεις με δεδομένα, κλίμακες χρωμάτων, pie charts και πίνακες.

Revolut

Εικόνα

Η Revolut είναι μία οικονομική πλατφόρμα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου προσφέροντας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον φάσμα χρήσιμων υπηρεσιών. Η χρήση της είναι εξαιρετικά απλή, αφού το όλο περιβάλλον χρήστη είναι κατασκευασμένο με γνώμονα τη χρήση μέσω smartphone. Θα έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε λογαριασμούς σε οποιοδήποτε νόμισμα, να δημιουργήσετε συνάλλαγμα, να κάνετε αναλήψεις από ATM, να μεταφέρεται χρήματα σε λογαριασμούς τρίτων, ακόμα και να επενδύσετε σε μετοχές στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, κρυπτονομίσματα ή πολύτιμα μέταλλα, όλα αυτά απόλυτα αξιόπιστα και από την άνεση του κινητού σας! Η Revolut διαθέτει και λειτουργία budgeting, έτσι ώστε να έχετε εικόνα των εξόδων σας. Καθορίστε στόχους για να περιορίσετε τις σπατάλες και αφήστε το app να προτείνει τρόπους να βελτιώσετε τα οικονομικά σας.

Camelcamelcamel

Εικόνα

Το camelcamelcamel δεν είναι ακριβώς εφαρμογή, αλλά μία online πλατφόρμα που βρίσκετε στο camelcamelcamel.com. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά χρήσιμη, έως απαραίτητη, για όσους αρέσκονται να πραγματοποιούν τις αγορές τους από το Amazon. Αυτό που κάνει το εν λόγω site, είναι να παρακολουθεί τις τιμές των προϊόντων που θα του ορίσει κανείς. Χωρίς πολλές περιστροφές, θα δείξει τη διακύμανσή τους κατά το πρόσφατο παρελθόν, ενημερώνοντάς το χρήστη παράλληλα μέσω email, αν κάποια από αυτές φτάσει το επιθυμητό επίπεδο (το ορίζετε εσείς ανά προϊόν). Με τον τρόπο αυτό, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις αγορές σας από το Amazon στις καλύτερες τιμές, εξοικονομώντας χρήματα με καθετί που παίρνετε. Το camelcamelcamel διαθέτει και browser extension (το Camelizer!) για πιο εύκολη χρήση, ενώ δεν απαιτεί σύνδεση με τον λογαριασμό σας στο Amazon - για να μην έχεις άγχος για τυχούσα διαρροή των δεδομένων σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια