ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 365: Tο πρώτο Cloud PC στον κόσμο είναι εδώ

 


Ζούμε σε μια έντονα τεχνολογική εποχή, στην οποία οι καινοτομίες διαδέχονται η μία την άλλη. Χάρη στην τεχνολογία καταφέραμε το τελευταίο διάστημα της πανδημίας να συνεχίσουμε σε σημαντικό βαθμό κάποιες από τις δραστηριότητες μας, έστω και διαφορετικά.

Οι τεχνολογίες Cloud, αποτέλεσαν καταλύτη, καθώς έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένους πόρους τεχνολογίας, επιτρέποντας να συνεχιστεί η εργασία, η συνεργασία, η επικοινωνία, η μάθηση. Τα εξαιρετικά γρήγορα ευρυζωνικά δίκτυα, η κατακόρυφη αύξηση της επεξεργαστικής ισχύος και τα υπερσύγχρονα και διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο data centers των μεγάλων δημόσιων παρόχων Cloud επέτρεψαν να γίνει πραγματικότητα αυτό που ονομάζουμε «work from anywhere».

Υβριδικά Windows για έναν υβριδικό κόσμο

Επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο την έννοια της «εργασίας από παντού» η Microsoft έκανε πραγματικότητα το «Cloud PC», ένα πλήρες περιβάλλον desktop, το οποίο μπορεί κάποιος να αξιοποιεί σε οποιοδήποτε συσκευή, μέσω Internet. Το όνομα αυτού Windows 365. Στην ουσία, τα Windows 365 δεν διαφέρει σε εμπειρία με ένα κανονικό υπολογιστή με Windows 10 ή 11, μόνο που τώρα δεν υπάρχει τίποτα εγκατεστημένο τοπικά.

Τα Windows 365 αποτελούν το επόμενο βήμα για τις λύσεις Windows Virtual Desktop. Όλη η εμπειρία των Windows 11, συμπεριλαμβανομένων των εξατομικευμένων εφαρμογών, του περιεχομένου και των ρυθμίσεων γίνεται stream από το Microsoft Cloud (το Azure) σε οποιαδήποτε συσκευή. Και όταν λέμε οποιαδήποτε συσκευή, πραγματικά εννοούμε οποιαδήποτε, από PC και Mac, μέχρι Android και iOS!

Τα Windows 365 συνδυάζουν τη δύναμη και την ασφάλεια του Cloud με την ευελιξία και την απλότητα ενός PC, επιτρέποντας μια ποικιλία νέων σεναρίων για τον νέο κόσμο της εργασίας, αυτό που ονομάζουμε modern workplace, όπου η εργασία δεν εξαρτάται από το πού βρίσκεσαι, αλλά από το πώς συνδέεσαι.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεται ένας χρήστης είναι μία οθόνη, σύνδεση στο Internet και το πληκτρολόγιο με το ποντίκι του!

Τα Windows 365 είναι διαθέσιμα σε μια σειρά διαμορφώσεων για να καλύψουν μια ποικιλία αναγκών, από απλές λειτουργίες για να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες εργαζομένων, έως απαιτητικά workloads που απαιτούν ισχύ επιπέδου GPU.

Η εξοικονόμηση και η ευκολία που προσφέρουν στην επιχείρηση και το IT είναι εντυπωσιακή. Η κατανομή πόρων γίνεται με ένα κλικ ανάλογα με τις ανάγκες, η κλιμάκωση επίσης, η ασφάλεια είναι δεδομένη, αφού το «PC» τρέχει στο Microsoft Azure, ενώ λόγω του μοντέλου pay-per-use, οι αναβαθμίσεις, αλλά και τα κόστη για storage και υπολογιστικούς πόρους που έχει το παραδοσιακό μοντέλο του hosted desktop, είναι απλά παρελθόν.

Το μέλλον είναι εδώ. Το work from everywhere δεν είναι ουτοπία, αλλά πραγματικότητα και τα Windows 365 - Cloud PC οδηγούν την παραγωγικότητα σε άλλο επίπεδ

Δεν υπάρχουν σχόλια