ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο «κανόνι» στην αγορά crypto - Ξεπούλημα δίχως τέλος


 Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το decrypt.co, η BlockFi κατέθεσε αίτημα πτώχευσης και προστασίας από τους δανειστές της, υπό το άρθρο 11 της σχετικής νομοθεσίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του PitchBook, αξία της εταιρείας διαμορφώνεται στα 4,8 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις των υπαλλήλων της.

Η εταιρεία που υπέβαλε το αίτημα πτώχευσης σε δικαστήριο του Νιού Τζέρσεϊ, αφήνει να εννοηθεί πως έχει πάνω από 100.000 πιστωτές, ανέφερε το CNBC.

Το «μεγαλύτερο» άνοιγμα υποχρεώσεων της BlockFi της προ πιστωτή της υπολογίζεται σε εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η BlockFi ήταν από τις πρώτες εταιρείες που είχε προσφέρει "σωσίβιο" ο επικεφαλής της FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φρέιντ, δίνοντας 240 εκατ. δολάρια για τη διάσωση της από τη χρεοκοπία.

Ωστόσο λίγες ημέρες μετά το CNBC είχε αναφέρει πως η πραγματική αξία του deal μεταξύ της FTX και της BlockFi ανερχόταν μεταξύ των 25 και 50 εκατ. δολαρίων.

Αξίζει να αναφερθεί πως στις 11 Νοεμβρίου, όταν έγινε γνωστή η κατάρρευση της FTX, η BlockFi ανέστειλε τη δυνατότητα ανάληψης των πελατών στην πλατφόρμα της στις 11 Νοεμβρίου, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στην αγορά των crypto.

Το 2022 αναδεικνύεται μια πολύ δύσκολη χρονιά για αγορά των cryptos από την οποία έχουν κάνει φτερά πάνω από 1,4 τρισ. δολάρια από την αξία της από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το CNBC.

Η περιπέτεια των crypto ξεκίνησε με την κατάρρευση του stablecoin ΤerraUSD και του συνδεόμενου κρυπτονομίσματος, Luna.

Στη συνέχεια οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες προκάλεσαν νέες πιέσεις, καθώς οι επενδυτές δεν πείστηκαν πως τα κρυπτονομίσματα μπορεί να αποτελέσουν ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, το νέο χρυσό δηλαδή, σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας και πληθωριστικών πιέσεων.

Στον αντίποδα αποδείχθηκε πως τα crypto θεωρούνται assets υψηλού ρίσκο, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να μειώνουν σημαντικά την έκθεσή τους στη συγκεκριμένη αγορά. Το απόλυτο ξεπούλημα πάντως, πραγματοποιήθηκε, μετά την χρεοκοπία του FTX, τρίτου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια