Η AMD λέει ότι η τεχνολογία τρανζίστορ θα κρατήσει ζωντανό τον νόμο του Moore
«Θα έχουμε χαμηλότερη ισχύ, αλλά θα κοστίσει περισσότερο», λέει ο CTO της AMD
Η AMD υπαινίχθηκε ότι η νέα τεχνολογία των τρανζίστορ θα κρατήσει ζωντανό τον νόμο του Moore για τα επόμενα έξι έως οκτώ χρόνια, αλλά όπως θα μπορούσε κανείς να μαντέψει, θα κοστίσει περισσότερο. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία σχεδιάζει ακόμα να διαθέσει στην αγορά νέα τσιπ βασισμένα στην αρχιτεκτονική Zen 4 το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένου του Bergamo, το οποίο προορίζεται να ανταγωνιστεί τους επεξεργαστές που βασίζονται σε Arm για υπολογιστές στο cloud.
Σε μια συνέντευξη με τον αναλυτή της Wells Fargo, Aaron Rakers, στο TMT Summit της οικονομικής εταιρείας, ο CTO της AMD Mark Papermaster μίλησε για τις μελλοντικές κατευθύνσεις και τον βραχυπρόθεσμο οδικό χάρτη της εταιρείας. Ο Rakers ρώτησε για την οικογένεια Zen και την αρχιτεκτονική της που βασίζεται σε chiplet σε σχέση με τη "μονολιθική" αρχιτεκτονική που παρατηρείται με τους CPU της Intel και εάν αυτό θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την AMD για τα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια ή εάν μπορεί να χρειαστεί μια άλλη νέα προσέγγιση.
«Η καινοτομία βρίσκει πάντα τον δρόμο της γύρω από τα εμπόδια», είπε ο Papermaster. «Μπορώ να δω μια συναρπαστική νέα τεχνολογία τρανζίστορ για τα επόμενα – όσο μπορείτε πραγματικά να σχεδιάσετε αυτά τα πράγματα – περίπου έξι έως οκτώ χρόνια, και είναι πολύ, πολύ σαφές για μένα η πρόοδος που πρόκειται να κάνουμε για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη τεχνολογία τρανζίστορ, αλλά είναι πιο ακριβά», είπε.
Στο παρελθόν, οι κατασκευαστές τσιπ όπως η AMD και η Intel μπορούσαν να διπλασιάσουν την πυκνότητα του τρανζίστορ κάθε 18 έως 24 μήνες και να παραμείνουν στο ίδιο κόστος, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον, ισχυρίστηκε ο Papermaster. "Λοιπόν, θα έχουμε καινοτομίες στην τεχνολογία τρανζίστορ. Θα έχουμε μεγαλύτερη πυκνότητα. Θα έχουμε χαμηλότερη ισχύ, αλλά θα κοστίσει περισσότερο. Επομένως, ο τρόπος με τον οποίο συναρμολογείτε τις λύσεις πρέπει να αλλάξει."
Δεν υπάρχουν σχόλια