ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του smartphone σας; Ποια ρύθμιση πρέπει να ενεργοποιήσετε

 


Μπορεί η τεχνολογία να έχει προοδεύσει αρκετά, ωστόσο το πρόβλημα της χαμηλής μπαταρίας στα smartphones... καλά κρατεί. Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε μπαταρία;

Τα παρακάτω έξυπνα tips σας εξοικονομούν μπαταρία και σας «λύνουν» τα χέρια όταν η μπαταρία στο κινητό... σας ταλαιπωρεί. Έτσι, θα απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο με το κινητό σας, έχοντας πάντα το κεφάλι σας ήσυχο.

Εάν η μπαταρία του smartphone σας τελειώνει γρήγορα, μία από τις επιλογές είναι να κλείσετε τις εφαρμογές παρασκηνίου ή να κάνετε εκκαθάριση των εφαρμογών παρασκηνίου.

Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για iPhone και η Εξοικονόμηση μπαταρίας για Android εμποδίζουν την ανανέωση των εφαρμογών παρασκηνίου.

Ωστόσο, κάνουν επίσης παύση ή αλλάζουν άλλες ρυθμίσεις, όπως ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης και η απόδοση της συσκευής. 

Ρυθμίστε τη φωτεινότητα σε normal επίπεδα

Είναι γεγονός ότι αυξάνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης του smartphone μας, βελτιώνεται σημαντικά η εμπειρία θέασης από την οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου. Όσο όμως αυξάνουμε τη φωτεινότητα τόσο πιο γρήγορα αδειάζει η μπαταρία του κινητού μας τηλεφώνου.

Η λύση είναι να ρυθμίσετε την φωτεινότητα της οθόνης σας στο αυτόματο με βάση το φωτισμό του περιβάλλοντος. Έτσι, οι ρυθμίσεις της θα προσαρμόζονται ανάλογα με το χώρο που βρίσκεστε, προστατεύοντας την μπαταρία της συσκευής.

Χρειάζεστε συνέχεια το Wi-Fi;

Γιατί να έχετε ανοιχτό το Wi-Fi ή τα δεδομένα του κινητού σας τηλεφώνου όσο κοιμάστε ή δεν το χρησιμοποιείτε;

Κάθε φορά που δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ, σκεφτείτε να κλείσετε το Wi-Fi ή τα data του smartphone.

Το ίδιο ισχύει και με το GPS: Εφόσον είναι ενεργοποιημένο, τότε καταναλώνει πολύτιμη ενέργεια.

Αντιμετωπίστε την υπερθέρμανση του κινητού

Οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τόσο τη μπαταρία όσο και τη συνολική λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών.

Βεβαιωθείτε λοιπόν πως οι συσκευές σας διατηρούν μία κανονική θερμοκρασία, χωρίς να υπερθερμαίνονται.

Πιο συγκεκριμένα, καλό θα είναι να ενημερωθείτε από το εγχειρίδιο της συσκευής σας για το ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες λειτουργίας της. Αν παρατηρήσετε ότι το κινητό σας ανεβάζει θερμοκρασία, καλό θα ήταν, μάλιστα, να αφαιρέσετε τη θήκη για να μην εγκλωβίζεται θερμότητα στη συσκευή. 

Μπείτε σε Flight Mode!

Tι κι αν δεν ταξιδεύετε... το flight mode παραμένει πάντα ένας δραστικός τρόπος για να κρατήσετε τη μπαταρία του κινητού σας «ζωντανή»!

Μάλιστα, ενεργοποιώντας το κατά την διάρκεια της φόρτισης, το κινητό σας θα φορτίσει ακόμα πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια