ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Apple: Μοιράζεται χρήσιμα tips και απίθανα κόλπα για τους χρήστες iPhone

 


Οι περισσότεροι χρήστες iPhone δεν γνωρίζουν πολλές από τις λειτουργίες που μπορεί να κάνει το κινητό τους. Ένα iPhone διαθέτει πολλά κρυμμένα κόλπα και λειτουργίες που αγνοείς, και μπορούν να κάνουν την εμπειρία της χρήσης του πιο γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική. Δεν είσαι ο μόνος λοιπόν που μπορεί να έχει χρόνια iPhone, αλλά να μην ξέρει όλα τα μυστικά του. 

3 iPhone tips που σίγουρα δεν ξέρεις και πρέπει να μάθεις!

Γι΄αυτό λοιπόν η Apple αποφάσισε να προσφέρει δέκα συμβουλές και tips για τις νέες δυνατότητες του iOS 16, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατα επανασχεδιασμένης και προσαρμόσιμης οθόνης κλειδώματος, της δυνατότητας επιλογής και αφαίρεσης θεμάτων από τις εικόνες και πολλά άλλα, σε ένα βίντεο στο κανάλι του Apple Support. Το βίντεο, το οποίο διαρκεί λιγότερο από έξι λεπτά, δημοσιεύτηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνηθίσουν τα νέα τους iPhone.

Χρήσιμα tips για το iPhone σου από την Apple

1. Στο iOS 16, μπορείς να εξαγάγεις ένα στοιχείο από μια φωτογραφία και να το τοποθετήσεις σε άλλη εφαρμογή πατώντας παρατεταμένα το στοιχείο μέσα στη φωτογραφία.

2. Η νέα οθόνη κλειδώματος iOS 16 επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύουν διάφορα στοιχεία, όπως το χρώμα και το στυλ της ώρας και της ημερομηνίας, καθώς και να προσθέτουν και άλλα widget.

3. Στην εφαρμογή των ρυθμίσεων και συγκεκριμένα στην ενότητα Wi-Fi, μπορείς να επιλέξεις ένα αποθηκευμένο Wi-Fi access point για να ανακαλύψεις και να κάνεις copy paste το password.

Αλλάζουν όλα στα iPhone! Τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16.1 και η λειτουργία που θα σε κάνει να κολλήσεις!

4. Εάν γράφεις συχνά το ίδιο πράγμα, όπως το email ή τη διεύθυνσή σου, μπορείς να το αποθηκεύσεις ως αντικατάσταση κειμένου στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Πληκτρολόγιο -> Αντικατάσταση κειμένου.

5. Εάν η μπαταρία σου εξαντλείται ή θέλεις να εξοικονομήσεις λίγη διάρκεια ζωής της όταν δεν έχεις πρόσβαση σε φορτιστή, πρόσθεσε την εναλλαγή «Λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας» στο Κέντρο ελέγχου για εύκολη πρόσβαση. Πρόσθεσέ το στη λίστα με τα Συμπεριλαμβανόμενα στοιχεία ελέγχου στις Ρυθμίσεις -> Κέντρο ελέγχου.

6. Για να μοιραστείς ή να μετακινήσεις πολλές φωτογραφίες σε κάποια άλλη εφαρμογή, απλώς πίεσε παρατεταμένα πάνω σε μία, σύρε την μακριά και συνέχισε να επιλέγεις τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια, με drag and drop μπορείς να σύρεις και να μεταφέρεις όλες τις φωτογραφίες σε άλλες εφαρμογές ή μέρη του iOS.

7. Για να ανοίξεις γρήγορα την κάμερα, πάτα παρατεταμένα τη συντόμευση Κάμερα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης κλειδώματος του iPhone σου.

8. Με το iOS 15 και άνω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Live Text για την αυτόματη μετάφραση κειμένου στο camera app ή εντός μιας φωτογραφίας.  Στην εφαρμογή της κάμερας, στρέψε την κάμερα σε κάποιο κείμενο και πίεσε στο Live Text που εμφανίζεται στην δεξιά γωνία και επέλεξε το μετάφραση στις επιλογές.

9. Μπορείς να σκανάρεις εύκολα ένα κομμάτι χαρτί και να δημιουργήσεις ένα ψηφιακό αντίγραφό του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Notes App. Η εφαρμογή θα περικόψει και θα αλλάξει αυτόματα την εικόνα έτσι ώστε το έγγραφο να είναι ευανάγνωστο και χωρίς λάμψη.

10. Αν αναρωτιέσαι ποια ήταν η πρώτη σου φωτογραφία στη συλλογή φωτογραφιών, μπορείς να τη βρεις με ένα μόνο πάτημα. Απλώς πίεσε το επάνω άκρο του iPhone σου για να μεταβείς στην πρώτη φωτογραφία σε οποιαδήποτε συλλογή, άλμπουμ ή αποτέλεσμα αναζήτησης στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια