ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H HTC ανακοινώνει απολύσεις στην προσπάθεια της να επιστρέψει στην κερδοφορία

Η κατασκευάστρια smartphones HTC ανακοίνωσε ότι αναμένεται να πρoχωρήσει σύντομα σε απολύσεις, καθώς η co-founder και CEO της εταιρείας, Cher Wang εργάζεται για να ξαναχτίσει την εταιρεία και να την οδηγήσει στην κερδοφορία.Η HTC αναμένεται να μειώσει το προσωπικό της, ως μέρος μίας μεγαλύτερης προσπάθειας της εταιρείας να επικεντρωθεί στην κατασκευή “premium smartphones, συστημάτων virtual reality και συνδεδεμένων προϊόντων lifestyle”. Στα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία απασχολούσε 15685 εργαζομένους, ωστόσο μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολύσεων, περίπου 2300 άνθρωποι θα έχουν χάσει τις δουλειές τους. 
Οι απολύσεις έγιναν γνωστές, όταν στις 6 Αυγούστου η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, όπου τα έσοδα έφτασαν τα $1,04 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου δηλαδή τα μισά σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. 
Ενδεχομένως οι απολύσεις να βοηθήσουν την εταιρεία να ξαναφτιάξει τα οικονομικά της, ωστόσο είναι μόνο ένα τμήμα ενός γενικότερου σχεδίου ανασυγκρότησης που θα βοηθήσει την εταιρεία να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 35%.

 Site: C|Net

Δεν υπάρχουν σχόλια