ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

3D βίντεο κάμερα για κινητά

Η Sharp έχει αναπτύξει την πρώτη high-definition 3D κάμερα για κινητά τηλέφωνα, και λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μέχρι το τέλος του έτους.
Το camera module μπορεί να τραβήξει 720p 3D βίντεο χρησιμοποιώντας ένα σύστημα προοδευτικής σάρωσης, και ενσωματώνει λειτουργίες για την επεξεργασία της εικόνας που καταγράφεται από την αριστερή και την δεξιά κάμερα. Μερικές από αυτές είναι: συγχρονισμός χρώματος για την ρύθμιση του χρώματος και της φωτεινότητας, συγχρονισμός timing για τον συγχρονισμό του timing των σημάτων βίντεο, καθώς και χειρισμό του οπτικού άξονα για να επιτευχθεί σωστή τοποθέτηση (του video).
Επιπλέον, η τεχνολογία γρήγορης ανάγνωσης μεταφέρει γρήγορα τα βίντεο data από τον αισθητήρα εικόνας, λέει η Sharp, επιτρέποντας έτσι την καταγραφή 3D εικόνων σε υψηλής ανάλυσης HD mode. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία υψηλής πυκνότητας συσκευασίας για να κρατήσει το μέγεθος όσο μικρότερο γίνεται, και λέει ότι αναμένει να δει το module να χρησιμοποιείτε σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και smartphones.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης σε netbooks και παρόμοιες συσκευές, ακόμη και στο Nintendo DS, το οποίο έχει ήδη στο πρόγραμμα μια 3D έκδοση χρησιμοποιώντας μια οθόνη Sharp. Η εταιρία υποσχέθηκε ότι θα δούμε πολλά από αυτήν στο τομέα του 3D και πως δεν θα μείνει στα κινητά και τις κάμερες αλλά θα ασχοληθεί και με τον τομέα των LCD οθόνων. Δείγματα του module αναμένεται να διανεμηθούν τον Ιούλιο ενώ η μαζική παραγωγή θα έχει αρχίσει μέχρι το τέλος του έτους. Αν και οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, λογικά δεν θα είναι χαμηλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια