ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Motorola Milestone για το μέλλον...

Το Milestone (ή μάλλον το Droid) πούλησε στην Αμερική 800.000 τεμάχια την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του (πριν απ' τα Χριστούγεννα), ενώ μαζί με το Cliq οι πωλήσεις στις ΗΠΑ το δ' τρίμηνο του 2009 έφτασαν τα 2 εκατ. τεμάχια. Παράλληλα, προχωρά το σχέδιο διάσπασης της Motorola σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες, μία με καταναλωτική έμφαση στα κινητά τηλέφωνα και τα set-top boxes, και μία με έμφαση στους εταιρικούς πελάτες, προκειμένου ν' αντεπεξέλθει στην κρίση. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι η Motorola αρχίζει και «ξαναπατάει γερά» στα πόδια της -ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκει με οργανωμένο τρόπο-, και το Milestone αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα αυτήν προσπάθεια.
Η ουσία είναι ότι πρόκειται για ένα απ' τα πρώτα smartphones που έρχεται στη Γηραιά Ήπειρο «φορώντας» τη νεότερη έκδοση 2.0 της πλατφόρμας Android. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά για τους χρήστες, τα οποία αφορούν την καλύτερη διαχείριση των επαφών και των λογαριασμών, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των μηνυμάτων, της κάμερας κ.λπ.
DESIGN
To πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς στο Milestone είναι η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του, που έρχεται σε αντίθεση με τα «σημεία των καιρών» που θέλουν αρκετούς κατασκευαστές να προσφεύγουν σε «φθηνότερες» λύσεις. Πρόκειται για ένα slider smartphone, το οποίο, παρά το γεγονός ότι ενσωματώνει ένα πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι είναι ιδιαίτερα κομψό με πάχος 13,7 χιλιοστά.
Την παράσταση κλέβει με την πρώτη ματιά, όπως είναι φυσικό, η εντυπωσιακή οθόνη αφής - για την οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια. Στο κάτω μέρος της υπάρχουν τέσσερα πλήκτρα αφής, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το «χείλος» που υπάρχει στο κάτω μέρος, εκεί δηλαδή που τελειώνει η οθόνη και ξεκινά το κάτω μέρος (πληκτρολόγιο) της συσκευής. Οπτικά, φαίνεται σαν ένα κομμάτι που λείπει κι αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι χρησιμεύει για να κρατά κανείς καλύτερα τη συσκευή όταν ανοίγει το πληκτρολόγιο.
ΜULTIMEDIA
Το Milestone είναι ένα απ' τα πιο πλούσια σε εξοπλισμό Android smartphones που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα. Η οθόνη του είναι μία ευρεία 16:9, εντυπωσιακή TFT αφής, με διαγώνια διάσταση 3,7 ίντσες και σούπερ ανάλυση 854 x 480 pixels, η οποία διαθέτει αισθητήρα κίνησης κι εγγύτητας, αλλά και δυνατότητα πολλαπλής επαφής. Απ' την πλευρά της η κάμερα είναι στα 5 megapixels με αυτόματη εστίαση, σταθεροποιητή εικόνας, ψηφιακό zoom 4x, διπλό LED φλας, δυνατότητα γεωγραφικού προσδιορισμού των φωτογραφιών (geotagging) και βίντεο ποιότητας DVD με μέγιστη ανάλυση D1 (720 x 480) στα 24 fps. To αρνητικό είναι ότι δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο DivX και XviD, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βλέπετε τις ταινίες που έχετε σ' αυτά τα αρχεία.
Το Motorola Media Link και το Motorola Phone Portal σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε και να μοιράζεστε το περιεχόμενο, εύκολα και γρήγορα, μεταξύ του υπολογιστή, του κινητού και του Internet. Επιπλέον, οι οπτικοακουστικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν ολοκληρωμένο media player και θύρα για ακουστικά, αλλά για κάποιον λόγο δεν υπάρχει ραδιόφωνο.
Το Milestone ενσωματώνει επεξεργαστή ΑRM Cortex A8 στα 550 MHz και διαθέτει εσωτερική μνήμη 133 ΜΒ και 256 ΜΒ RAM. Φυσικά, δέχεται κάρτες μνήμης microSD μέχρι 32 GB, ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται κάρτα 8 GB.
ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Από πλευράς συνδεσιμότητας, υποστηρίζει την τεχνολογία 3G+ με εξαιρετικά γρήγορα «ανεβοκατεβάσματα» περιεχομένου με HSDPA στα 10.2 Μbps και HSUPA στα 5.76 Mbps. Eπίσης προσφέρει πλούσια εμπειρία περιπλάνησης στο διαδίκτυο, αλλά κι εξελιγμένα χαρακτηριστικά πλοήγησης με τρισδιάστατα ορόσημα, εύκολη αναζήτηση, καθοδήγηση λωρίδων και πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Μαζί με τον GPS δέκτη παρέχεται -σε δοκιμαστική έκδοση- και η εφαρμογή πλοήγησης 'Motonav'. Δεν λείπουν φυσικά το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, το στερεοφωνικό Bluetooth 2.1 και το microUSB 2.0.
Ως «τέκνο» της οικογένειας Android, το Milestone περιλαμβάνει την πλήρη σουίτα των εφαρμογών της Google, όπως τους χάρτες της Google με γεωγραφικές συντεταγμένες, το Google Mail, το Google Talk, το Google Search, καθώς κι απευθείας πρόσβαση στο YouTube, ενώ βεβαίως παρέχει πρόσβαση στο Android Market, μια ηλεκτρονική αγορά με χιλιάδες εφαρμογές (δωρεάν και μη).
Σημαντικό επίσης χαρακτηριστικό του Milestone είναι ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μπορεί να συγχρονίσει τόσο τα προσωπικά σας mails (Gmail) όσο και τα επαγγελματικά σας (Exchange), ενώ στα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται ακόμα κι αναγνώστης αρχείων, για να βλέπετε τα επισυναπτόμενα αρχεία εν κινήσει. Είναι δύσκολο να βρει κανείς ψεγάδια στο Motorola Milestone, το οποίο χωρίς αμφιβολία είναι γενικά ένα απ' τα πιο ολοκληρωμένα high-end smartphones της αγοράς και, ειδικότερα, ίσως το πιο ολοκληρωμένο όσον αφορά τα Android-based smartphones. Αναμένεται στην ελληνική αγορά μες στον Απρίλιο, περίπου στα 500 ευρώ.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Δίκτυο λειτουργίας: HSDPA 10.2 Μbps/HSUPA 5.76 Mbps/GSM quad-band/GPRS/EDGE
Έγχρωμη οθόνη: TFT 3.7" αφής, 16 εκατ. χρώματα, 854 x 480
Κάμερα: 5 megapixels, autofocus, video, διπλό LED φλας
Μνήμη: 133 MB, 256 MB RAM + θύρα για κάρτες microSD (περιλαμβάνεται κάρτα 8 GB)
Χαρακτηριστικά: Android 2.0, επεξεργαστής ΑRM Cortex A8 550 MHz, πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY, GPS με A-GPS κι εφαρμογή 'Motonav', ψηφιακή πυξίδα, music/video player, αισθητήρας κίνησης & εγγύτητας, Wi-Fi, Bluetooth 2.1 A2DP, USB 2.0, θύρα για ακουστικά, Google Search/Mail/Maps/Talk, Adobe Flash Player v10.1, document viewer, photo viewer/editor
Χρόνος ομιλίας: 6,5 ώρες (GSM), 4 ώρες & 50 λεπτά (3G)
Χρόνος αναμονής: 350 ώρες (GSM), 380 ώρες (3G)
Διαστάσεις: 115,8 x 60 x 13,7 mm
Βάρος: 165 γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια