ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Samsung S8500 Wave: «Έξυπνο» και δυνατό

Σχεδιαστικά, το S8500 Wave είναι ένα smartphone που ξεχωρίζει για τις πολύ όμορφες γραμμές του, αλλά και για τη στιλάτη κατασκευή του. Οι μικρές διαστάσεις του μαζί με την απουσία πληκτρολογίου εξασφαλίζουν μπόλικο χώρο και για την οθόνη αφής των 3,3 ιντσών, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα μοντέλο με κομψό design. Είναι ξεκάθαρο ότι η πρόθεση της εταιρείας είναι η προσοχή των καταναλωτών να πέφτει αρχικά πάνω στην οθόνη, χωρίς όμως και η υπόλοιπη κατασκευή να υπολείπεται σε τίποτα, αποτελούμενη κυρίως από γκρι και λίγο μαύρο χρωματισμό.
Multimedia
Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε μία ανάσα και παρατηρούμε απ' την αρχή τα πρωτοπόρα χαρακτηριστικά του Wave. Πρώτα πρώτα η οθόνη είναι μια super AMOLED 3,3 ιντσών, το οποίο σημαίνει ολοζώντανα και καθαρά χρώματα. Σ' αυτό συμβάλλει και η πολύ καλή ανάλυση 800 x 480 pixels, χάρη στην οποία απολαμβάνουμε περισσότερο φως και λιγότερη αντανάκλαση. Τίποτα όμως απ' όλα αυτά δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν υπήρχε η τεχνολογία mDNIe (mobile Digital Natural Image engine), που εφαρμόζει εδώ και καιρό η εταιρεία στις LCD τηλεοράσεις της. Όταν δηλαδή θα κοιτάτε φωτογραφίες ή εικόνες στο κινητό σας, θα είναι σαν να τις κοιτάτε στην οθόνη της τηλεόρασής σας.
Επίσης, το πλήρως παραμετροποιήσιμο περιβάλλον του κινητού επιτρέπει να διαμορφώνουμε την αρχική οθόνη έτσι όπως μας βολεύει εμάς, προσθέτοντας ή αφαιρώντας τις εφαρμογές που θέλουμε κάθε στιγμή. Η ανανέωση του περιβάλλοντος εργασίας δεν σταματά εδώ, αφού χάρη στο TouchWiz 3.0 έχουμε στη διάθεσή μας νέα widgets, αναβαθμισμένο User Interface και τη λειτουργία «Έξυπνου Κλειδώματος». Με απλά λόγια, εκεί που χρησιμοποιείτε το κινητό σας για διασκέδαση, στη στιγμή το μεταμορφώνετε στο πιο αξιόπιστο εργαλείο για να κάνετε όσο πιο καλά γίνεται τη δουλειά σας. Στον ίδιο τομέα, τεχνολογίες όπως η 'Push' επιτρέπουν τη γρήγορη κι απρόσκοπτη μεταβίβαση των δεδομένων σας (μηνυμάτων, e-mails κ.λπ.) σε πραγματικό χρόνο.
Τις πολύ καλές οπτικοακουστικές δυνατότητες έρχονται να συμπληρώσουν ο πολύ δυνατός επεξεργαστής που «τρέχει» στο 1 GHz, επιτρέποντας multi-tasking και η κάμερα των 5 megapixels με αυτόματη εστίαση, LED flash και με πολλές λειτουργίες που θα σας «λύσουν» τα χέρια. Πάρτε για παράδειγμα τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης βίντεο ανάλυσης 720p, τη γεωγραφική σήμανση (geotagging), αλλά και τις λειτουργίες αναγνώρισης χαμόγελου και βλεφαρίσματος. Τέλος, η μνήμη φτάνει τα 2 ή 8 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD έως 32 GB, προσφέροντας άφθονο αποθηκευτικό χώρο.
Συνδεσιμότητα
Η πρόσβαση σε δίκτυα GSM, GPRS, EDGE, HSDPA/HSUPA σημαίνει ότι με το S8500 έχουμε τη δυνατότητα για γρήγορα «ανεβοκατεβάσματα» αρχείων και δεδομένων. Επίσης, το Social Hub υποστηρίζει όλες τις μορφές κοινωνικής δικτύωσης, όπως η επικοινωνία μέσω e-mail, η αποστολή και λήψη άμεσων μηνυμάτων ΙΜ καθώς και υπηρεσίες SNS (social network services). Αυτό σε συνδυασμό με το TouchWiz 3.0 χαρίζει στον χρήστη τη δυνατότητα ν' απολαμβάνει μια ανεμπόδιστη ροή στην επικοινωνία του. Ακόμη, δεν θα μπορούσαν ν' απουσιάζουν το USB, το Wi-Fi, αλλά αυτό το χαρακτηριστικό που προκαλεί την προσοχή μας είναι η υποστήριξη του νέου Bluetooth 3.0, για να έχουμε «στο τσεπάκι» γρήγορες ασύρματες συνδέσεις. Κλείνοντας, το ανοιχτό λειτουργικό σύστημα Bada, το οποίο το κατασκεύασε η ίδια η Samsung, συνδυάζεται με το ηλεκτρονικό κατάστημα Samsung Apps, για να «κατεβάζετε» όποιες κι όσες εφαρμογές θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια