ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Samsung I8520 Beam: Android phone

Αν το Wave κατάφερε να σας εντυπωσιάσει με τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά, προετοιμαστείτε για κάτι ακόμη πιο προχωρημένο. Το όνομα του είναι 'Samsung I8520 Beam' και είναι το πρώτο Android phone με ενσωματωμένο προβολέα για όλα τα formats φωτογραφιών και βίντεο. Η Samsung ουσιαστικά συνδύασε την τελευταία έκδοση του Android (2.1 Éclair) σε ένα τηλέφωνο, που απευθύνεται στη μελλοντική γενιά χρηστών smartphones!
Προχωρημένο Design
Απ' την κορυφή ως τα νύχια, αυτό το κινητό παρουσιάζει λειτουργίες κι αναβαθμίσεις που θα ζήλευαν όλα τα smartphones της αγοράς. Εξωτερικά, το I8520 Beam ακολουθεί μια πιο μοντέρνα γραμμή σε σχέση με το Wave, σε διαστάσεις και κατασκευή που θα ταιριάζει στον καθένα. Ένα σκούρο μπλε χρώμα στολίζει κυκλικά το εξωτερικό πλαίσιο, ενώ ένα έντονο μαύρο χρώμα σκεπάζει την πίσω πλευρά του Beam. Η μπροστινή πλευρά αποτελείται από μια μεγάλη οθόνη αφής που θα δούμε παρακάτω, και πάλι χωρίς πληκτρολόγιο, ενώ στην πίσω πλευρά δεσπόζει όχι τόσο το λογότυπο της εταιρείας, αλλά η κάμερα των 8 megapixels!...
Multimedia
Το I8520 Beam είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη αφής τεχνολογίας AMOLED και 3,7 ιντσών, ενώ η ανάλυση WVGA (800x480) υπόσχεται όσο το δυνατόν καθαρή απεικόνιση των στοιχείων που υπάρχουν στο περιβάλλον εργασίας. Το User Interface του κινητού είναι ίδιο με εκείνο του Wave, ενώ τα γραφικά του TouchWiz 3.0 κυριαρχούν στο κεντρικό μενού. Στον τομέα της κάμερας η κορεατική συσκευή ενσωματώνει δύο κάμερες, με την κύρια να είναι ανάλυσης 8 megapixels με auto-focus κι ένα αρκετά δυνατό LED φλας, και τη δευτερεύουσα να έχει VGA ανάλυση, τοποθετημένη στο μπροστινό τμήμα της συσκευής, για να εκτελείτε τις βιντεοκλήσεις σας. Το βίντεο που μπορείτε να καταγράψετε είναι υψηλής ποιότητας και συγκεκριμένα στα 720p (30 fps), ενώ παρέχεται η δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων σε φορμά DivX και Xvid. Η εσωτερική μνήμη της συσκευής φτάνει τα 16 GB και είναι επεκτάσιμη μέσω της θύρας microSD που διαθέτει.
Το εντυπωσιακότερο στοιχείο όλων είναι ο προβολέας DLP pico projector, που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα της συσκευής και ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά του μέσω του εξειδικευμένου Projector user interface που δημιούργησε η Samsung γι' αυτή τη συσκευή. Με τη βοήθειά του θα μπορείτε ν' απεικονίζετε σε τοίχους ή αίθουσες προβολής πληθώρα από φωτογραφίες, videos, παρουσιάσεις, κείμενα του Word κ.λπ., με αξιόλογη ποιότητα, σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις απ' το μοντέλο.
Συνδεσιμότητα
Στον τομέα της συνδεσιμότητας οι καλύτερες ρυθμίσεις παίρνουν σάρκα κι οστά, όπως η πρόσβαση σε δίκτυα HSDPA στα 7.2 Mbps, η τεχνολογία Bluetooth 2.1 σε συνδυασμό με την υποδοχή 3.5 mm για ακουστικά αλλά και το ασύρματο δίκτυο (IEEE802.11b/g/n) με DLNA υποστήριξη. Αν και τέτοια συνδεσιμότητα δεν τη θεωρείς και δεδομένη σε αρκετά κινητά της εποχής μας, παρ' όλα αυτά είναι τέτοιες οι νέες προσθήκες που o δέκτης GPS και το ραδιόφωνο FM μοιάζουν... επουσιώδη! Συγκλονιστική είναι και η αυτονομία της συσκευής με 14 ώρες ομιλίας και 630 ώρες αναμονής (σε απλό GSM)!
Άποψη
Και μόνο η καινοτομία του ενσωματωμένου προβολέα -για πρώτη φορά σε κινητό, καθιστά το I8520 ένα μοναδικό smartphone, που θα αποδειχτεί πολύ χρήσιμο στους managers και ειδικά σ' αυτούς που ασχολούνται με τις πωλήσεις για τους οποίους οι παρουσιάσεις αποτελούν καθημερινή επαγγελματική ασχολία.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Δίκτυο λειτουργίας: HSDPA 7,2 Mbps/HSUPA 5,76 Mbps/GSM quad-band/GPRS/EDGE
Οθόνη: 3,7'' AMOLED αφής, 480x800, 16 εκατ. χρώματα
Κάμερα: 8 megapixels, auto-focus , LED flash, δεύτερη κάμερα VGA για βιντεοκλήσεις
Μνήμη: 16 GB, 512MB ROM, 384MB RAM + θύρα για κάρτες microSD
Χαρακτηριστικά: Android 2.1, ενσωματωμένος DLP pico προβολέας WVGA, Bluetooth 2.1, Wi-Fi 802.11b/g/n, GPS με A-GPS, ραδιόφωνο FM, υποδοχή 3.5 mm για ακουστικά, HD (720p) video αναπαραγωγή και εγγραφή, DivX, XviD, TouchWiz 3.0
Χρόνος αναμονής: 630 ώρες
Χρόνος ομιλίας: 14 ώρες και 10 λεπτά
Διαστάσεις: 123 x 59.8 x 14,9 χιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια