ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AMD laptops με 2core τέρατα low voltage!

Με σειρά νέων επεξεργαστών επανέρχεται η AMD στην αγορά των notebooks ώστε να διεκδικήσει και πάλι μια θέση στην καρδιά κατασκευαστών και καταναλωτών. Τρια μοντέλα Phenom II των τεσσάρων πυρήνων και δυο των τριών ρίχνουν την κατανάλωση και ανεβάζουν τις επιδόσεις, ενώ ανακοινώθηκαν και νέοι Athlon II Neo και Turion II Neo που "καίνε" μόλις 12Watt και απευθύνονται σε υποφορητούς.
Η θέση της AMD στην αγορά των notebooks έχει πέσει στο 12,1% απο το 15% πέρυσι. Αυτό συνέβη κυρίως γιατί οι επιλογές απο την Intel είχαν μικρότερη κατανάλωση και μεγαλύτερες επιδόσεις.
Η AMD επανέρχεται και για να αντιστρέψει αυτή την τάση ανασχεδίασε τα ... κυκλώματα της ώστε να ρίξει την κατανάλωση σε χαμηλότερα επίπεδα. Ήδη, 150 προϊόντα απο μεγάλους κατασκευαστές όπως η HP , η Lenovo και η DELL κατασκευάζονται με βάση τα νέα chips. Πρόκειται για τρια μοντέλα Phenom II X4 και δυο Phenom II X3 απο 1,6GHz έως 2,3GHz που καταναλώνουν απο 25W έως 45W. Στην σειρά έχουν μπει και νέα μοντέλα πολύ χαμηλής κατανάλωσης των σειρών Athlon II Neo και Turion II Neo. Οι επεξεργαστές αυτοί θα τρέχουν μεταξύ 1,3GHz και 1,7GHz ενώ η κατανάλωση τους θα πέφτει στα 12W με 15W. Στην πράξη, η αύξηση της αυτονομίας των νέων φορητών μπορεί να φθάσει και το 72% σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα CPU της εταιρίας. Σύμφωνα με δηλώσεις κατασκευαστών, η AMD μπορεί να μην προσφέρει τα ταχύτερα notebook CPU, όμως έχει μεγάλο ατού στα γραφικά. Έτσι, με τις χαμηλότερες τιμές και αυτό το χαρακτηριστικό, μπορεί να είναι ανταγωνιστική.
Ο Senior Product Planner της Dell, Lane McCullough είπε πως "του αρέσει αυτό που βλέπει στο μέλλον της AMD" ενώ ο Brookwood απο το Insight 64 δήλωσε πως "για όσους δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις επεξεργαστικής ισχύος, τα συστήματα βασισμένα σε Intel και AMD είναι ουσιαστικά παρόμοια". Τα πρώτα notebooks βασισμένα στα νέα μοντέλα της AMD αναμένονται τον επόμενο μήνα.
Πηγή: PC World

Δεν υπάρχουν σχόλια