ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανανεωμένο το HTC Sense UI...

Πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε από την HTC το λανσάρισμα των δύο νέων Android συσκευών Desire HD και Desire Z που θα «φοράνε» το ανανεωμένο Sense UI. Η ταϊβανέζικη εταιρεία, χωρίς να έχει αλλάξει ιδιαίτερα την εμφάνιση του γνωστού περιβάλλοντος χρήσης, προχώρησε σε ουσιαστικές διορθώσεις και αξιόλογες προσθήκες νέων εφαρμογών:
Fast Boot: Ενώ οι έως τώρα Android συσκευές της HTC χρειαζόντουσαν γύρω στα 45 δευτερόλεπτα για μία επανεκκίνηση, πλέον θα γίνεται σε μόλις 12.
Camera: Εδώ υπάρχει ένα τελείως καινούριο μενού, πιο λειτουργικό από το απερχόμενο, επιτρέποντας εύκολη εναλλαγή μεταξύ βίντεο και φωτογραφίας, άμεση λήψη με ένα εικονικό πλήκτρο αντί για το παρατεταμένο άγγιγμα της οθόνης, γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις και πολλά φωτογραφικά εφέ.
Email: Ο σχεδιασμός του μενού έχει αλλάξει ελάχιστα, καθώς έχει προστεθεί ένα εικονικό πλήκτρο δημιουργίας νέου mail. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής λογαριασμού που θα εμφανίζεται, χαρακτηρισμός των μηνυμάτων σαν «αγαπημένα» «διαβασμένα» ή «αδιάβαστα» και, επίσης, μπορεί να δίνεται προτεραιότητα σε κάποιες επάφές ώστε τα mail τους να φτάνουν πρώτα.
Ebook Reader: Η κλασική εφαρμογή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων θα είναι προεγκατεστημένη στο λειτουργικό με την δυνατότητα εμφάνισης εξώφυλλων και αγοράς νέων βιβλίων.
Latest Apps: Οι πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές, που σε παλαιότερες εκδόσεις εμφανιζόντουσαν μόνο με το παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου «Ηome», πλέον θα μπορούν να εμφανίζονται και στις ειδοποιήσεις (με την κύλιση της πάνω μπάρας).
DLNA support: H συσκευή θα μπορεί να στέλνει εικόνα και ήχο μέσω ενός ασύρματου δικτύου σε μια τηλεόραση που υποστηρίζει το πρότυπο DLNA.

Locations: Μία εφαρμογή που επιτρέπει το «κατέβασμα» και την αποθήκευση χαρτών στην κάρτα μνήμης της συσκευής ώστε να μην χρειάζεται να γίνεται αυτό κάθε φορά όπως με το Google Maps, αποφεύγοντας τις χρεώσεις του δικτύου και την αργή περιήγηση. Επίσης ενσωματώνει και την λειτουργία της πυξίδας που περιστρέφει τον χάρτη ανάλογα με την κίνηση της συσκευής.

HTC Sense.com: Ένας διαδικτυακός χώρος όπου θα μπορεί ο χρήστης να βρει ταπετσαρίες και θέματα, να κάνει backup τις επαφές και τα μηνύματα του, να εντοπίσει μέσω GPS την θέση της συσκευής του αλλά και να διαγράψει όλα τα δεδομένα του σε περίπτωση κλοπής

Δεν υπάρχουν σχόλια