ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Oculus Rift: Το νέο smash hit για virtual Reality

Το next best thing του Kickstarter ονομάζεται Oculus Rift και υπόσχεται ότι θα σας βάλει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας με το VR (virtual reality) headset που ήδη έχει ξεπεράσει κατά 4 φορές τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης ($1.000.000 αντί$250.000) μέσα στην πρώτη ημέρα στο δίκτυο.
Ο κόσμος ενθουσιάστηκε με την προσπάθεια, καθώς το Rift είναι σχεδιασμένο ειδικά για video games και υποστηρίζεται από κορυφαίους σχεδιαστές της βιομηχανίας gaming, όπως ο John Carmack της iD Software (DOOM) και ο Clief Bleszinski της Epic Games, ενώ η εταιρεία προσφέρει developer kit σε όποιον δώσει $300 ή περισσότερα.
Το πρωτότυπο Rift διαθέτει ανάλυση 1280 x 800 (640 x 400 για κάθε μάτι) και συνδέεται με PC μέσω DVI ή HDMI (με αντάπτορα), ενώ οι δημιουργοί τονίζουν ότι προσφέρει γωνία θέασης 110º και μηδαμινή καθυστέρηση. Στόχος τους είναι να καταστήσουν τη συσκευή συμβατή και με Xbox 360, PS3 στο άμεσο μέλλον, ενώ για αρχή θα προσφέρουν δωρεάν το Doom 3 BFG, που είναι και το πρώτο συμβατό παιχνίδι με την τεχνολογία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια