ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony VAIO Duo 11: υβριδικό Windows 8 tablet/laptop

Aν και έχει περάσει μόλις η πρώτη μέρα των events/συνεντεύξεων τύπου, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η IFA 2012 θα είναι η έκθεση των Windows 8. Και η Sony μας το επιβεβαίωσε αυτό με τον καλύτερο τρόπο και με αρκετά προϊόντα, ανάμεσά στα οποία ξεχωρίζει το υβριδικό της μοντέλο VAIO Duo 11, για το οποίο σας είχαμε γράψει ήδη κάποιες πρώτες πληροφορίες, καθώς είχε διαρρεύσει μερικές ώρες νωρίτερα.
Πρόκειται για ένα υβριδικό laptop/tablet 11,6 ιντσών με οθόνη αφής ανάλυσης 1080p η οποία υποστηρίζεται και από έναdigitizer stylus (ναι, ναι, τα πενάκια ξαναγίνονται της μόδας). Όπως βλέπετε και από τις φωτό, η συσκευή διαθέτει πληκτρολόγιο το οποίο μπορεί να «κρυφτεί» στο πίσω μέρος της, ώστε να τη χρησιμοποιήσετε και σαν ταμπλέτα αξιοποιώντας τις touch δυνατότητες των Windows 8.
Όσον αφορά τα specs του, υποστηρίζει την έκδοση Pro των Windows 8, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε τρία μοντέλα με Intel Core i3, i5 ή i7 επεξεργαστή,4 ή 8GB RAM, επιλογή SSD στα 128 ή τα 256GB, ασύρματο NFCGPS και HD κάμερες στην εμπρόσθια αλλά και οπίσθια επιφάνειά του. Το βάρος του φτάνει τα 1.3 κιλά, και η αλήθεια είναι ότι θα το θέλαμε ελαφρώς… ελαφρύτερο.
Όσο για την τιμή του δεν έχει διαρρεύσει ακόμη, θα έχει πάντως ενδιαφέρον ώστε να το τοποθετήσουμε στον ανταγωνισμό (με αυτά τα specs, σίγουρα, δεν αναμένεται να αποτελεί μία… οικονομική πρόταση). Όσο για την κυκλοφορία του, να την περιμένετε από τα τέλη Οκτώβρη, μετά φυσικά την «απελευθέρωση» των Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια