ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ το SteamBox. Η Valve ανακοίνωσε το SteamOS f

Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στο "Steambox" της Valve, η οποία τελευταία ανακοίνωσε το δικό της λειτουργικό σύστημα για gamers, το SteamOS.Το Steam OS βασίζεται σε μία εκτεταμμένη παραλλαγή της διανομής Debian, που βασίζεται στον kernel του Linux. Ουσιαστικά αφαιρέθηκε οτιδήποτε περιττό και αχρείαστο για τους σκοπούς του λειτουργικού συστήματος, φορτώθηκαν όλοι οι απαραίτητοι multimedia CODECs, μαζί με νέα fonts, runtime enviroments και ενσωματώθηκαν οδηγοί για δημοφιλείς κάρτες γραφικών, κάρτες ήχου ή περιφερειακά για gaming. Επί της ουσίας διαθέτει όλα όσα θα ήθελε ένας σύγχρονος gamer για να παίξει με την μία, αφότου το εγκαταστήσει στο PC του.
Η Valve με το Steambox σκοπεύει να ανταγωνιστεί τις λύσεις της Sony και της Microsoft, με τα PS4 και Xbox One, και από την στιγμή που το Steam OS είναι δυνατόν να εγκατασταθεί σε υπολογιστές με το μέγεθος του Intel NUC, τότε έχει πολλές πιθανότητες να φανεί ιδιαίτερα ελκυστικό σε πολλούς gamers. Μικρά βήματα επίσης έχουν γίνει και με το In-home Streaming, ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να στριμάρετε περιεχόμενο από PC ή Mac ενώ επιπλέον μπορείτε να μοιράζεστε παιχνίδια από τον λογαριασμό σας στο Steam με άλλους χρήστες που ανήκουν στην οικογένεια σας, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό Family Sharing. Φυσικά, χάρη σε λογισμικό media-player μπορείτε να αναπαράγετε video ή μουσική χωρίς περιορισμούς στα formats. Επιπλέον μπορείτε να εγκαταστήσετε δημοφιλείς browsers όπως τον Google Chrome για να πλοηγήστε στο Internet. Το Steam OS θα είναι σύντομα διαθέσιμο, δωρεάν.
Όσο αφορά στο Steambox, η Valve έκανε μία ακόμη ανακοίνωση που αφορά στις... Steam Machines. Η εταιρεία συνεργάζεται με πολλούς κατασκευαστές hardware, για να φέρει τις Steam Machines που θα είναι εφοδιασμένες με το Steam OS στο...σαλόνι μας, κάποια στιγμή μέσα στο 2014.
"Η ψυχαγωγία δεν είναι ένας κόσμος με περιορισμούς του τύπου "one-size-fits-all". Θέλουμε να μπορείτε να επιλέξετε το hardware που έχει νόημα για εσάς, και για αυτό συνεργαζόμαστε με πολλούς συνεργάτες για να φέρουμε στην αγορά ποικιλία από Steam gaming machines το 2014, που όλες θα τρέχουν το SteamOS" λέει στην ανακοίνωση της η Valve.
Λένε επίσης ότι έχουν κατασκευάσει ένα υψηλής απόδοσης πρωτότυπο, που είναι βελτιστοποιημένο για gaming και θα αποστείλουν 300 τέτοια μηχανάκια σε χρήστες του Steam, χωρίς κόστος, ώστε να "τεσταριστούν". Αν θέλετε να λάβετε ένα τέτοιο μηχάνημα, επισκευτείτε την διεύθυνση εδώ, πριν τις 25 Οκτωβρίου. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε ονομάζεται Hardware Beta Eligibility Quest και ορίστε τι πρέπει να κάνετε:
Πριν τις 25 Οκτωβρίου, συνδεθείτε στο Steam και επισκεφτείτε τη σελίδα βημάτων σας για να δείτε την κατάσταση της επιλεξιμότητάς σας για τη δοκιμή

1. Εγγραφείτε στην ομάδα κοινότητας Steam Universe
3. Αποκτήστε 10 φίλους Steam (αν δεν έχετε ήδη)
4. Δημιουργήστε ένα δημόσιο προφίλ κοινότητας Steam (αν δεν έχετε ήδη)
5. Παίξτε ένα παιχνίδι με χειριστήριο σε λειτουργία Big Picture
Όσο αφορά στις προδιαγραφές των 300 μονάδων που η εταιρεία θα αποστείλει στους τυχερούς gamers για beta testing είναι οι εξής:
GPU: Με NVidia Titan ή GTX 780, ή GTX 760, και κάποια με GTX 660
CPU: Κάποια μηχανάκια έχουν Intel i7-4770, κάποια i5-4570, και κάποια άλλα i3
RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB GDDR5 (GPU)
Storage: 1TB/8GB Hybrid SSHD
Power Supply: Internal 450w 80Plus Gold

Δεν υπάρχουν σχόλια