ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένας στους δυο χρήστες του Android δεν χρησιμοποιεί πρόγραμμα ασφαλείας!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2013, πάνω από το 50% των κατόχων Android smartphones και tablets στην Ευρώπη, δε χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας για την προστασία των συσκευών τους. Το Android αποτελεί εδώ και καιρό την πιο δημοφιλή πλατφόρμα για τους απλούς χρήστες αλλά και τους ψηφιακούς εγκληματίες, που χρησιμοποιούν malware για να κλέψουν τα πολύτιμα στοιχεία των πρώτων. Μόνο το 43% των κατόχων smartphone και το 46% των κατόχων tablet που συμμετείχαν στην έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab, δήλωσαν ότι έχουν εγκαταστήσει μια λύση ασφάλειας στις συσκευές τους, την οποία και χρησιμοποιούν.
Σε άλλους ερωτηθέντες αρκεί να βασίζονται στις περιορισμένες δυνατότητες ασφάλειας που βρίσκονται ενσωματωμένες στο λειτουργικό σύστημα των συσκευών τους ή να εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Σύμφωνα με την υπηρεσία cloud της Kaspersky Lab, Kaspersky Security Network, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία για επείγουσες ψηφιακές απειλές, το 99% των σημερινών δειγμάτων malware που στοχεύουν φορητές συσκευές έχουν αναπτυχθεί για την πλατφόρμα Android. Και αυτή η απειλή αυξάνεται: Οι ειδικοί της Kaspersky Lab εντοπίσαν 35.000 κακόβουλα δείγματα συνολικά για το 2012, ενώ μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 τα δείγματα ξεπερνούσαν τα 47.000. Ένα κακόβουλο πρόγραμμα μπορεί να κάνει ένα smartphone να στείλει γραπτά μηνύματα σε αριθμούς με υψηλές χρεώσεις και με τον τρόπο αυτό να κλέβει χρήματα από τον λογαριασμό του χρήστη.
Μπορεί επίσης να μετατρέψει το smartphone σε συσκευή – κατάσκοπο, δίνοντας στους απατεώνες πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη της συσκευής, συμπεριλαμβανομένων όλων των κλήσεων, της αλληλογραφίας, των κωδικών πρόσβασης σε κοινωνικά δίκτυα, των λογαριασμών e-pay, κλπ. H Kaspersky Lab έχει αναπτύξει το Kaspersky Internet Security for Android, μια προηγμένη λύση που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής για την ανίχνευση ψηφιακών απειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια