ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sharp Mebius Pad: Αδιάβροχο, οθόνη IGZO και Windows 8.1

Άλλη μια χρονιά που η Sharp συμμετέχει στην έκθεση CEATC της Ιαπωνίας και στο περίπτερό της μεταξύ άλλων συμπεριλήφθηκε και μια πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή, ένα αδιάβροχο Windows 8 Tablet, που φέρει την ονομασία Mebius Pad. Εκτός ότι το Mebius Pad είναι αδιάβροχο, ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό πλεονέκτημα του νέου αυτού μοντέλου είναι η οθόνη τεχνολογίας IGZO, ανάλυσης 2560x1600pixels.
Προς στιγμήν, ο λόγος ανάλυσης που φέρει η οθόνη της συσκευής βάση των λεγομένων του κατασκευαστή, είναι πιο πάνω ακόμη και από το μοντέλο Surface 2 της Microsoft, αυτά όσον αφορά βέβαια την κατηγορία των Windows 8 tablets. Για να πείσει τους υπολοίπους, η Sharp προκαλεί να δούνε στην οθόνη του νέου Meibus Pad περιεχόμενο με χρήση μεγεθυντικού φακού όπου φαίνεται και πάλι είναι ευδιάκρητη η παραμικρή λεπτομέρεια. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ακόμη 10 ιντσο tablet που βασίζεται στην πλατφόρμα Bay Trail της Intel και στον τετραπύρηνο επεξεργαστή Atom Z3370, με την βασική έκδοση να «φοράει» την έκδοση λειτουργικού συστήματος Windows 8.1 και προεγκατεστημένη την σουίτα Office.
Επίσης, η ιαπωνική εταιρία έχει μια τάση να διαθέτει συσκευές ανθεκτικές σε πιθανή πτώση σε νερό ή περιοχή με χώμα και έτσι και δω η συσκευή φέρει πιστοποίηση προτύπων IPX5, IPX7 και IP5X. Για την Ιαπωνία προβλέπεται η υποστήριξη δικτύων LTE και η εμπορική διάθεσή του ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους. Κατά γενική ομολογία πολλών, το νέο Sharp Mebius Pad στοχεύει να κερδίσει πελάτες από την αγορά επαγγελματιών και για αυτό συνοδεύεται και από ειδική γραφίδα. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, οπότε αναμένουμε νέα για την τελική διαμόρφωση τιμής του

Δεν υπάρχουν σχόλια