ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H AMD αποκάλυψε τις νέες mobile Kaveri APUs

Η AMD αποκάλυψε τη νέα οικογένεια mobile APUs, η οποία έχει την κωδική ονομασία "Κaveri". Αποτελούμενη από 7 μοντέλα (τουλάχιστον για την ώρα, καθώς μελλοντικά ενδέχεται να προστεθούν και άλλα), η νέα αυτή σειρά έρχεται με κύριο σκοπό να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προτάσεις χαμηλής κατανάλωσης της Intel τόσο σε εφαρμογές γραφείου και στην αναπαραγωγή πολυμέσων, όσο και στα παιχνίδια.
Με την κατανάλωσή τους να κυμαίνεται μεταξύ 17W και 35W, οι νέες μονάδες επιταχυνόμενης επεξεργασίας (Accelerated Processing Units, APUs) που ενσωματώνουν από 2 έως και 4 πυρήνες, είναι χρονισμένες σε αρκετά υψηλές συχνότητες και υποστηρίζουν μνήμες τύπου DDR3 με συχνότητα λειτουργίας από 1600MHz έως 2133MHz.
Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε ακριβώς θα δούμε τα πρώτα μοντέλα στην αγορά, η έλευση τους αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού περιμένουμε να δούμε και τις επιδόσεις τους απέναντι στους επερχόμενους επεξεργαστές Broadwell της Intel που θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα πριν τα Χριστούγεννα.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες γύρω από τα νέα αυτά μοντέλα στην επίσημη ιστοσελίδατης AMD.

Δεν υπάρχουν σχόλια