ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την μετάβασή του από το Flash στο HTML5 ξεκινάει το Twitch



Η πλατφόρμα Twitch, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένη στο game streaming, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει σταδιακά την μετάβασή της από το Flash στο HTML5. Αρχικά θα έχουμε απλά την χρήση νεώτερων HTML 5 και Javascript controls, με τα βίντεο να παραμένουν σε flash, αλλά αναμένεται αργότερα όταν και το υπόλοιπο site αφήσει πίσω του το flash, το ίδιο να συμβεί και με τα video.
.
Ο νέος Player που κάνει χρήση των νέων controls, φτιαγμένα σε HTML5 και Javascript, είναι απλά το πρώτο βήμα, με το Twitch να μην δίνει για την ώρα κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της μετάβασης μακριά από το Flash. Ο νέος player θα γίνει διαθέσιμος αρχικά στις σελίδες των καναλιών με την υπόλοιπη ιστοσελίδα να ακολουθεί.

VideoPlayer Redesign Twitch

Η Twitch ακολουθεί στα βήματα και άλλων μεγάλων sites, όπως για παράδειγμα το YouTube, το οποίο επίσηςαντικατέστησε το Flash με το HTML5 ως τον κύριο player των βίντεο που φιλοξενεί. Το Flash έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι αποτελεί την αιτία πολλών προβλημάτων ασυμβατότητας και αστάθειας, αλλά κυρίως έχει κατηγορηθεί ότι έχει πολλά κενά στον τομέα της ασφάλειας. Αν και το Flash διατηρεί ακόμα κάποια πλεονεκτήματα έναντι του HTML5 στην αναπαραγωγή των βίντεο, πλέον είναι φανερό ότι υπάρχει τάση αντικατάστασής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια