ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Qualcomm περιλαμβάνει περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας

Από ότι φαίνεται, οι φήμες για την αναδιοργάνωση της Qualcomm, ήταν αληθινές, και αυτό δυστυχώς σημαίνει μεταξύ άλλων ότι αρκετοί άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους.
Ο κατασκευαστής chips για φορητές συσκευές ανακοίνωσε ένα σχέδιο “στρατηγικού αναπροσανατολισμού”, το οποίο περιλαμβάνει την περικοπή θέσεων εργασίας έως και κατά 15% (η εταιρεία απασχολεί 30000 εργαζομένους συνολικά), με στόχο να μειώσει τα κόστη κατά $1,4 δισεκατομμύρια. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να διασπαστεί σε ξεχωριστές εταιρείες (κάτι που ενδεχομένως θα συμβεί, δεδομένου ότι διάφορες εταιρείες επενδύσεων πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση ).

Από ότι φαίνεται υπάρχει μεγάλη πίεση για να αλλάξουν τα πράγματα στην Qualcomm, και να επιστρέψει στην θέση που βρισκόταν πριν από μερικά χρόνια. Ήδη τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα δείχνουν ότι η Qualcomm θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση σύντομα αν δεν ενεργήσει σύντομα, αφού τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σχεδόν στο μισό μέσα σε ένα χρόνο, στα $1,2 δισεκατομμύρια, ενώ χάνει πελάτες (εταιρείες) αριστερά και δεξιά.

Η MediaTek έχει ήδη ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά των chips που προορίζονται για τις κατηγορίες low-end και mid-range (κυρίως στην Κίνα) ενώ η απόφαση της Samsung να κατασκευάσει τα δικά της high-end chips για την σειρά Galaxy S6, έχει κάνει πολύ κακό στις πωλήσεις συνολικά των high-end chips της σειράς Snapdragon.

 Site: Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια