ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Nearby: Ένα νέο API εγγύτητας για iOS και Android εφαρμογές

Στην ανακοίνωση ενός νέου API προχώρησε η Google, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη. Ο λόγος για το Nearby, ένα νέο API εγγύτητας, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε ένα χρήστη μιας εφαρμογής, να μπορέσει να βρει άλλους χρήστες σε κοντινή απόσταση που χρησιμοποιούν τις ίδιες εφαρμογές. Μέσω Bluetooth, Wi-Fi και ήχων οι οποίοι δεν είναι αισθητοί στην ανθρώπινη ακοή, εφαρμογές εξοπλισμένοι με το Nearby μπορούν να ανακαλύψουν και να διαμοιράσουν δεδομένα μεταξύ ανθρώπων και εφαρμογών.

Υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερα η Google είχε χρησιμοποιήσει μια παρόμοια ενσωμάτωση του Nearby στο Chromecast Guest Mode, με απώτερο σκοπό να καταστήσει εφικτή την διασύνδεση παικτών στα Google Play Games. Πλέον όμως η εταιρεία, ανοίγει το API και σε τρίτους developers στις δυο μεγαλύτερες πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές. Μάλιστα σε πρόσφατη δημοσίευση στο επίσημο blog της, η Google αναφέρθηκε σε ορισμένα παραδείγματα, προκειμένου να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα την πρακτική εφαρμογή του.

Συγκεκριμένα, ένας DJ ο οποίος χρησιμοποιεί την εφαρμογή Edjing θα μπορεί να διαμοιράσει την λίστα αναπαραγωγής του με οποιονδήποτε μέσα στο χώρο. Παράλληλα η δημοφιλής podcast εφαρμογή PocketCasts θα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Nearby. Έτσι θα μπορεί κάποιος να γνωρίζει τι ακούνε άλλοι χρήστες PocketCasts. Για την απρόσκοπτη λειτουργία του Nearby απαιτείται Google Play Services 7.8, όχι όμως και λογαριασμός Google. Επιπλέον, όταν μια εφαρμογή εκκινεί το Nearby API, θα ζητάει την έγκρισή σας για πρόσβαση και διαμοιρασμό δεδομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια